Published On: Sri, sij 15th, 2020

IRAN – Nova snimka na kojoj se jasno vidi, ne jedna, nego dvije rakete koje pokađaju ukrajinski zrakoplov (Video)

Iran je u subotu priznao da je njegova vojska nenamjerno oborila putnički avion iz Ukrajine, usmrtivši svih 176 ljudi, uključujući državljane Irana, Kanade, Ukrajine, Afganistana, Njemačke, Švedske i Velike Britanije. Rušenje zrakoplova poklapilo se s napadima Irana na dvije američke baze u Iraku.

Novi objavljeni video zapis, kojeg je navodno potvrdio New York Times, otkriva dvije rakete lansirane 8. siječnja, navodno iz iranske vojne baze u Teheranu, a koja je ciljala zrakoplov Ukraine International Airlines (UIA), nekoliko trenutaka prije nego je zrakoplov srušen, a svi putnici ubijeni. Video je, navodno snimljen sigurnosnom kamerom, smještenom na krovu u blizini sela Bidkaneh, 6,5 kilometara od iranske vojne postaje, prenosi logično.com

8. siječnja, iranska je vojska, ubrzo nakon polijetanja iz Teherana, nenamjerno gađala UIA Boeing 737-800. Državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Afganistana, Njemačke, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva bili su među 176 putnika i posade koji su poginuli u nesreći. Iranska vlada obećala je da će kazniti vojne dužnosnike koji su odgovorni za ovu nesreću nesreću.