Published On: Ned, lis 7th, 2018

Iračaninu oženjenom za Austrijanku odbili azil, rekli mu da brak održava Skypeom

DVADESETČETVEROGODIŠNJEM Iračaninu oženjenom za Austrijanku vlasti su nedavno odbile zahtjev za azil i preporučile mu da bračnu vezu nastavi održavati putem telefona i interneta iz Iraka, piše u subotu mjesni tisak.

Služba za azil je ocijenila da mladić, protivno njegovim tvrdnjama, nije u opasnosti u svojoj domovini, napomenuvši da mu njegov nedavno sklopljen brak s austrijskom državljankom ne daje pravo na azil.

Kako piše pokrajinski dnevnik Gornjoaustrijske novosti, koji se poziva na administrativnu odluku, vlasti u svojoj analizi otišle i dalje: “Zanimanje koje ste pokazali za očuvanje braka s austrijskom državljankom, unatoč vašem povratku u Irak, može se ostvariti na više načina, primjerice putem Skypea i povremenim posjetima.”

Podnositelj zahtjeva za azil, koji se u travnju oženio za volonterku koju je susreo u prihvatnom centru gdje je bio smješten i koji je u Gornjoj Austriji počeo učiti za kuhara, planira se žaliti.

Motivi i sadržaj nekih odluka koje su donijele austrijske službe zadužene za obradu zahtjeva za azil bile su na meti kritika posljednjih mjeseci.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare