Published On: Pet, kol 27th, 2021

INZKOV ZAKON VRIJEDI I ZA STRANCE: Ako želi nastaviti negirati genocid nad Armencima Erdogan to mora reći na tlu Republike Srpske

Negator genocida , ugledni gost vođe Bošnjaka Bakira Izetbegovića, borca protiv negiranja genocida,  na tlu BIH više neće moći negirati zločin Turaka nad Armencima, Asircima i Grcima. Ukoliko to učini prijete mu tri godine zatvora prema onome što je Inzko nametnuo. Vrlo je vjerojatno da su politički savjetnici Rejepa Erdogana dotičnog na to upozorili.

Prema postojećem zakonu protiv njega bi tijela Tužiteljstva BIH morale podignuti optužnicu ako bi dotični umanjivao armenski genocid  ili tvrdio da vojska MladoTuraka i Osmanlija nije činila zločine nad Armencima.

U slučaju da bi to izjavio na tlu FBIH kao stranac, morao bi ići u privremeni pritvor do podizanja optužnice a ako bi želio izbjeći kazneni progon ili utamničenje morao bi boraviti na tlu RS-a koja taj zakon negira.

FBIH doduše zakon ne negira ali ga ne provodi. Dokaz tome je da još uvijek nema optužnice protiv Šefika Džafeorvića kojem bi, Erdogan, ako bi nastavio govoriti što i do sada mogao biti zatvorski kolega.

Tako je naime prema slovu zakona. Prema sudskoj praksi Džaferović je na slobodi a Erdogan u Bosni i svadbi.

guest
nije obvezno
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x