Published On: Čet, srp 29th, 2021

INZKOV ZAKON NA TESTU: List Stav ugostio čovjeka koji je ismijavao genocid u Jasenovcu. Hoće li biti zabranjen u BIH?


Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske i negator genocida NDH nad Srbima, Romima i promotor ustaštva, dao je intervju  tursko-sarajevskom magazinu Stav.

Podsjetimo, devedesetih je godina Mesić boravio u Australiji gdje je održao proustaški govor zbog čega su neke nevladine organizacije tražile njegovu smjenu s mjesta predsjednika države. Hrvatski su mediji sporni govor otkrili 2006. godine.

“U Drugom svjetskom ratu, vidite, Hrvati su dva puta pobijedili i mi nemamo razloga se nikom ispričavati. Ovo što skroz traže od Hrvata – ajde idite kleknuti u Jasenovac, kleknite ovdje… Mi nemamo pred kim šta klečati! Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja kad su nam Sile osovine priznale Hrvatsku državu i pobijedili smo jer smo se našli poslije rata, opet s pobjednicima, za pobjedničkim stolom”, rekao je tada Mesić.

Mesić je, u međuvremenu, u ‘antifašističkom’ Sarajevu postao počasnin građanin glavnog grada BiH i ‘prometnuo se’ u ‘velikobošnjačkog lobista’.

Njegova uloga u huškanju na Srbe u RH govorima pred vojskom kao i pred HVO-m 90-ih u BIH tijekom rata sa Srbima nikada nije dobila sudski epilog.

Od Tuđmana se razdvojio tek krajem 1994 duboko nakon rata Hrvata i Bošnjaka, iako tvrdi da se razišao zbog politike prema Bošnjacima.

Alija Izetbegović, bez obzira na Mesićeve izjave nije primio odlikovanje od Mesića nego od Tuđmana.

Bilo kako bilo imamo sada Tužiteljstvo u BIH na testu. Mesić je, to je jasno negator genocida. Hoće li medij koji mu daje pravo građanstva biti zabranjen u BIH.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x