Published On: Sri, sij 8th, 2014

KRAH JEDNOG POKUSA: „Inzkomooning“ je stigao na naplatu


O
sterreich Hipokrit Representative  Valentin Inzko  sa Živkom Budimirom je razgovarao iza zatvorenih vrata o krizi koja je nastala nakon Budimirovog smjenjivanjan  bivšeg stranačkog ahbaba ministra financija Ante Krajine! Urnebesno!!!!!!!

Otrcana sentenca da se povijest ponavlja najprije kao tragedija, zatim kao farsa zasjala je punim sjajem. Prvo je Inzko odigrao glavnu ulogu u tragediji uspostavljanja izvršne vlasti pod kontrolom bošnjačkih stranaka uz podršku jedne mafijaške privatne stranke  i skupine ražalovanih ustaša koji su organizacijski „pukli“ kada su prvi put trebali organizirano krasti javni novac.

U podjeljenom društvu s međuetničkim  tenzijama uspostavljati vlast temeljem volje glasača isključivo jednog naroda je tragično. Osim što je napravedna, takva vlast nema širi legitimitet te po  pravilu u situaciji ograničenog legimiteta ograničeno i funkcionira. Tragično je bilo kako je Inzko svojim kolonijalnim nalogom koji suspendira odluku državnog tijela „poustavio“ čudnu vlast u 5 i po kantona .

________piše: Matan Nižić l poskok.info

Nismo ni odgledali tragediju od Vlade koju predvodi općinski tržišni inspektor iz Konjica a već se povijest ponovila kao farsa.

Ministri  su taman mijenjali zimske gume na službenim limuzinama a Inzkov projekt  je već zapeo u blatu. Farsa stoljeća u kojoj su se parlamentarne većine  uspostavljale i mijenjale od zakona do zakona; od odluke do odluke.

Vlada ne fukcionira skoro dvije godine.  U izvršnoj vlasti nema tko koga nije tužio Ustavnom sudu FBIH , a međusobno se čak tužakaju Parlamenet i Vlada. Vrh izvršne vlasti od cca 2000 glasova Živko, koji ne izdaje, Budimir  noćio je u ćuzi jer je prodavao pomilovanja. Mogli bismo nabrajati 10 ekrana gluposti i bizarnosti postojeće vlasti  napravljene „Inzkomooningom“.

U Vladi FBIH je otvoren trajni prijelazni rok. Ministri dižu ruku po sistemu koja ekipa više plati. Jedan ministar bio je smijenjen pa vraćen i sada šutljivo polupijan sjedi i glasuje na „ žetone“ koje prodaje drugi ministar.  Najbolje se snalazi Lijanović  kojemu nitko ne zna koliko je ministara  stavio pod vlastitu kontrolu u Vladi, ali je jasno da njegove odluke (o isplatama vlastitim akviziterima i slične) glatko prolaze. Najsmiješnije je da novinari taj pojekt i dalje nazivaju „Platforma“ (što vuče na dogovor na čvrstim temeljima) dok je na sceni potpuna politička kriza koja uzdrmala i društvene temelje.

Inzkov sponzor na projektu stvaranja  „lažne većine defektnom trećinom 5/17“  glasovima  „ikebana“ u Klubu Hrvata  Domu Naroda  Patrick Moon se pozdravio i otišao iz BIH.

Valentinu je ostavio zajebanciju s farsičnim reliktima zajedničkog tragičnog zahvata.  Iako Velika Nacija USA nikada u svojoj povijesti nije imala intelektualno ograničenijeg veleposlanika nepravedno je ne naglasiti ulogu Particka Moon u projektu koji  je glupo nazivati Platforma dok izgleda kao stari kauč.

U svijetu je poznat pojam Gerrymandering koji znači političku manipulaciju granicama izbornih jedinicama u svrhu izbornog inženjeringa. Pojam je kovanica prezimena Elbridgea Gerryja, tadašnjeg guvernera Massachusettsa, i riječi salamander (eng. daždevnjak) koja je opisivala nepravilan oblik izborne jedinice u Massachusettsu 1812. godine kojoj je Gerry želio neutralizirati političke protivnike.

Vrijeme je da se u politološku teoriju uvede i novi pojam:

„Inzkomooning“novi politološki pojam koji označava političku krizu nastalu intervencijom medjunarodnog protektora u formiranje vlasti  na način pogodovanja političkim strankama brojnijeg naroda u višeetničkim državama. Obavlja se tako da se koristi nereprezentativnost Gornjih Domova Parlamenata, a u ekstremnim slučajevima mogu se događati i kršenja matematičkih pravila aritmetike početnih razreda.

Poskok ovom prilikom raspisuje međunarodni natječaj. Tko prvi objavi, iskoristi i objasni pojam „Inzkomooning“ u međunarodno relevantnom znanstvenom časopisu neka se javi mailom s dokazom. Dobit će vrijednu nagradu. Isto tako tko želi sponzorirati istu nagradu neka se također javi mailom pa ćemo naknadno objaviti što je nagrada za objavitelja „Inzkomooninga“…

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare