Published On: Čet, lis 6th, 2016

INZKO: Ukoliko je bilo pritisaka na novinare u slučaju Kaplanovog nasilja, odgovorni na FTV-u trebaju dati ostavke

Nakon što su hrvatski novinari uposleni na FTV-u danas konačno progovorili o tome kako im se cenzuriraju prilozi i kako ne rade slobodno svoj novinarski posao, što je kulminiralo izvještavanjem iz Stoca i slučaja Kaplan, koji je na FTV-u umjesto da bude osuđen kao nasilnik gotovo postao zvijezda, oglasio se i ured OHR-a:
Ukoliko se pokažu točnim informacije koje je pred nas danas iznijela Anita Zovko, hrvatska novinarka s  FTV-a o tome kako je menadžment ove kuće vršio pritiske na hrvatske novinare uposlene na FTV-u kako bi građane BIH uskratili informacija o Kaplanovom nasilju, tražit ću ostavke odgovornih ljudi na FTV-u. Nasilnici ne smiju biti paradigme uzroa kazao je Inzko.
“Mi već godinama toleriramo određena ponašanja na FTV-u, BIH jednostavno mora ići u korak s Europom, i nulta toleranciju mora imati na svaki oblik cenzure” – odrješit je bio Inzko u izjavi za FENU koju FTV, zanimljivo opet nije prenijela.
Inače hrvatski novinari s FTV-a za sutra su najavili prosvjed u središtu Mostara na kojem će simbolički , u znak nemirenja s cenzurom simbolički šutjeti 21 minutu s flasterom na ustima, što bi trebalo simbolizirati 21 godinu medijskog mraka s ove TV kuće.
 
Napomena: Ovaj tekst je potpuno izmišljen. Nadamo se da nas zbog ovog neće nazvati fašistima i da će nas gđa Borka Rudić zaštiti. Fala. Živili.
Poskok.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>