Published On: Sri, velj 3rd, 2021

INZKO IMPRESIONIRA U ZADNJE VRIJEME: “Oduzmite status počasnog građanina Mahmuljinu IMATE TRI MJESECA” Bisera Turković pozvana da se hitno javi u OHR…

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je pismo predsjedniku skupštine Zeničkod dobojskog kantona Ćazimu Huskiću i predsjednicima svih klubova u ovoj skupštini u kojem traži da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je Skuptšina dodijelila Sakibu Mahmuljinu.

Proglašavanjem Sakiba Mahmuljina, vođe El Mudžahida koji je širom Zenidčko Dobojskog kantona sijao krv i nesreću nad građanima nebošnjačke nacionalnosti, ubivši čak i nekoliko zeničkih djevojčica Bošnjakinja koje nisu bile obučene prema dresscodu koji je propisivala islamska radikalna ideologija, uvreda je cijeloj Europi a ne samo građanima Zenice , Doboja i BIH.

Očekujem Ćazime, koliko je sutra da ispravite ovu uvredu ili podnesete ostavku. Ukoliko odbijete moju naredbu, pisat ću eurospkim zemljama da vam zabrane ulaz u EU, i ne samo vama nego svim članovima skupštine koji su glasali za ovu odluku, Allahom ti se velikim kunem.

Podsjećamo zastupnici HDZ-a napustili su glasovanje o proglašenju počasnim čovjeka koji je ubijao Hrvate u Zenici, te su ostali u šoku zbog same želje da ga se proglasi počasnim.

Srbi nisu izišli iz Skupštine ZE-DO kantona jer Srba u ZE – Do kantonu nema,

A zašto ih nema vidljivo je iz dopisa Sakiba Mahmuljina Aliji Izetbegoviću u kojem traži da Glavni štab ili netko od članova glavnog štaba Armije BIH, bilo tko, možda i Blaž Kraljević, dođe u Zenicu i poselami borce El Mudžahida jerbo su sjajno sjekli glave, izazivajući paniku u “agresorskim redovima” te tjerajući civilno stanovništvo u bijeg”. 

Časni sud za razne zločine potpuno je ispustio ovaj dio dopisa Mahmuljina Alii, te Inzko smatra kako je time prekršena sudska praksa.

“Do sada se Hrvatima i Srbima sudilo samo ako bi se pojavio svjedok koji bi posvjedočio da je postojao plan čišćenja civila, ovdje imamo pisani dokaz da je Armija džihada, čistila i protjerivala stanovništvo BIH sa svojih ognjišta a nemamo niti presude o genocidu niti presude o UZP-u, što me tjera na misao da Sud u BIH ne sudi pošteno” – zaključuje Inzko.

U pismu Inzko spominje i Biseru Turković kratkom rečenicom:

Nadam se da je pripremila tekst o neopozivoj ostavci ili razumno pojašnjenje njenog veličanja serijskog ubojice i teroriste. Ja ne mogu napadati Srbe i Hrvate onako kako smo se dogovorili,  a šutjeti o činjenici da prva dama  vanjske politike BIH veliča ne samo ratnog BH zločinca nego trenera međunarodnih terorista. Hitno nek se javi u zgradu OHR-a na CT analizicu pa ćemo potom razgovarati ako se utvrdi da je ona uopće još normalna.

Ovaj tekst Inzko je poslao svim medijima u BIH no samo ga Poskok objavljuje budući da na Prostoru džihada ne smije biti objavljeno ništa što relativizira borbu džihadističkih zločinaca koje SDA mediji nazivaju “najslavnijom Armijom”.

Ironijske elemente u ovom ironičnom aktivističkom osvrtu  naravno svi ćete primjetiti i svi će zaključiti da se radi o umjetničkom, satiričkom uratku, osim glupog Brkan Darka, čovjeka koji je organizirao prosvjed potpore Reufljagiću zbog prijetnji metkom koje je sam sebi poslao.
Dakle ta naivčina trenutno radi posao factcheckera za Facebook i penaliziranjem portala koji nisu po volji SDA medijskog džihada nastoji smanjiti njihov utjecaj u BIH društvu. Od polaznika hercegboganske gimnazije preko sakupljača lažnih metaka, do tragatelja za istinom.