NEPOŠTIVANJE NSBiH Fudbaleri okrenuli leđa sucima, dok su nogometaši bili kulturni.

Političko Sarajevo će nadajmo se, jednog dana postati svjesno sebe u realnom vremenu i prostoru. Možda se probude iz noćne more unitarizma, centralizma i kroničnog licemjerja. Sve ono što je sarajevski estamblišment i medijska scena uglavnom se svodi na isto : nepopravljivi “patrioti” još uvijek nisu shvatili kako u ovakvoj BiH nitko nema perspektivu osim njih samih, a osobito u dolje navedenom slučaju, ni intonirana himna BiH ne može biti poslušana i ispoštovana.

Sve dok to isto multikulturalno, građansko i civilizirano Sarajevo bude stupnjevalo osjećaj državnog i nacionalnog ponosa svima pa i onima kojima su se svesredno potrudili oteti dostojanstvo političkog naroda.

Doživjet ćemo takvu slobodu i mogućnost izbora pa će svatko od nas partikularno osjećati BiH kao vlastitu državu, a do tada će nam Sarajstan govoriti kako trebamo obožavati državu koja nas majorizira od kako je nastala.

Hvatanje za slamke

Uostalom na snimci se ni ne vidi gdje je zastava. Tko je propisao uopće da se treba okrenuti? Zašto igrači Olimpica nisu okrenuti na stranu gdje i suci. Na snimici se jasno vidi da igrači Širokog pristojno slušaju himnu BiH. Uglavnom, samo još jedno bombardiranje Saraj medija s glupostima kako bi se nahuškala i indoktrinirala svoju mlada nacija. Naravno po uzoru na majku svih indoktrinacija, Federalnu televiziju.

Agencijska vijest:

Zanimljivu situaciju mogli smo vidjeti jučer pred početak revanš utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine između Olimpica i Širokog Brijega na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Naime, za vrijeme intoniranja državne himne, svi igrači Olimpica bili su okrenuti na jednu, dok su službena lica i gostujući nogometaši bili okrenuti na drugu stranu.

Domaći fudbaleri su se okrenuli prema državnoj zastavi kako i jeste običaj u ovakvim prilikama dok to suci i gostujući igrači ipak nisu ispoštovali.