Published On: Uto, lip 25th, 2019

Interpolova crvena tjeralica za”Playboy” zečicom i bivšom misicom iz BiH

Crvena Interpolova tjeralica raspisana je za ukupno 25 srbijanskih državljana, među kojima su dvije žene. Radi se o Slobodanki Bobi Tošić (30), bivšoj Miss fotogeničnosti BiH, koja je svojevremeno krasila i naslovnicu časopisa za muškarce “Playboy”.

Bivšu misicu traži Sud Bosne i Hercegovine radi izdržavanja kazne. Također, u tjeralici je navedeno da se Tošić traži zbog sudioništva u pokušaju ubojstva, piše Avaz.

Slobodanka je terećena da je, koristeći činjenicu da je Đorđe Ždrale zvani Đoka (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu u KPZ-u Foča zbog ubojstva Ljubiše Savića Mauzera) bio zaljubljen u nju, namamila ga u naselje Vranješ u Lukavici, gdje je pokušana njegova likvidacija.

Kako je navedeno u optužnici, Slobodanka je Ždrali kazala da je odveze u naselje Vranješ jer je trebala posuditi skriptu od kolegice s fakulteta.

Ždrale je tada vozio luksuzni Audi, vlasništvo Borisa Govedarice (likvidiran 2007. ispred “Toma” u Lukavici) te je njime Slobodanku doveo do kuće gdje su živjele njene kolegice.

Kada je izašla iz vozila i krenula ka kući, iz mraka su Ždralu rafalima iz automatskih pušaka zasula dvojica počinitelja, ali je on samo pukom srećom uspio izbjeći smrt.

Zadobio je lakše ozljede te je pobjegao u kafić “Sport”, a čiji je vlasnik njegov prijatelj Zoran Golub zvani Ćarlama (izrešetan u svom kafiću 2008.).

Interpol je raspisao crvenu tjeralicu i za Višnjom Aćimović, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Vlasenici.

Višnja Aćimović - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare