Published On: Pet, lip 11th, 2021

Inspektori na Medicinskom fakultetu provjeravaju diplomu Sebije Izetbegović

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) jučer su na Medicinskom fakultetu započeli aktivnosti u vezi s provjerom diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Ova informacija za Klix.ba je potvrđena u Kantonalnoj inspekciji.

“S ciljem zaštite javnog interesa županijski prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje jučer su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uvjeta za stjecanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović”, rečeno je.

S obzirom na to da nadzor još nije okončan, drugi detalji u ovom trenutku nisu poznati, piše Klix.ba.

Podsjetimo, nakon medijskih istupa akademika prof. dr. Asima Kurjaka u pitanje je došla specijalizacija prof. dr. Sebije Izetbegović. Kurjak je nedavno izjavio da Izetbegović nije studirala kod njega kada je riječ o specijalizaciji u Zagrebu niti je vođena kao studentica u tom gradu.

Zbog čega je to Izetbegović do sada spominjala u svojoj biografiji nije poznato kao što nije poznato ni kako se pojavila molba sa zahtjevom za priznavanje razlike predmeta i nastavka specijalizacije u Sarajevu nakon rata ako nije bila na specijalizaciji u Hrvatskoj.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x