Published On: Sub, stu 23rd, 2019

Inspektori izašli na teren nakon pomora ribe u Neretvi kod Mostara

Odmah po saznanju za pomor ribe na ušću Sušice u rijeku Neretvu, Federalna uprava za inspekcijske poslove uputila je federalnog vodnog inspektora na lice mjesta kako bi se utvrdilo činjenično stanje i obavile potrebne službene radnje.

Osim federalnog vodnog inspektora, na terenu su prisutni i zaposlenik Agencije za vodno područje sliva Jadranskog mora te službenici Policijske uprave Mostar, javlja Avaz.

Uzeti su uzorci vode i uginule ribe, koji će biti predati na laboratorijsko ispitivanje da bi se utvrdili uzroci uginuća.

Po dobivenim rezultatima laboratorijske analize bit će poduzete daljnje službene radnje, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

 

Velike količine ribe uginule su u potoku Sušica, koja prolazi kraj deponije Uborak.

Nakon što smo javnosti iznosili niz činjenica, dokaza, dokumenata, foto i video-materijala da su u prethodnom periodu prekršeni svi mogući zakoni i pravila, objavljujemo pomalo i uznemirujuće fotografije koje dovoljno govore same po sebi.

Na samom ušću potoka Sušica, KOJI PROLAZI KRAJ DEPONIJE i ulijeva se u Neretvu zatekli smo grozne prizore pomora ribe, a uzrok svega toga vam valjda ne trebamo ni govoriti.

Nažalost, inspekcije ne odgovaraju na naše pozive vjerovatno zbog neradnog vremena, a cilj nam je da trenutno izađu na teren i zadokumentuju trenutno katastrofalno stanje, poručili su iz Građanske inicijative ”Jer nas se tiče”.

⛔️VAŽNO OBAVJEŠTENJE⛔️POMOR RIBE U POTOKU SUŠICANakon što smo javnosti iznosili niz činjenica, dokaza, dokumenata,…

Posted by Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" on Saturday, November 23, 2019

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare