Published On: Sun, Nov 16th, 2014

Infekcija kod beba u Bijelom Polju: Jedna beba preminula, druga u teškom stanju

Jedna beba iz Bijelog Polja je preminula u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, druga je u teškom stanju, a tri bebe su van životne opasnosti. To je epilog infekcije kod beba iz porodilišta u Bijelom Polju, koje su prethodnih dana dovedene na liječenje u Klinički centar u glavnom crnogorskom gradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag Radunović naredio je zatvaranje ginekološkog i neonatološkog odjeljenja bolnice u Bijelom Polju do daljnjeg. Slučaj infekcije novorođenčadi danas je zaintrigirao cjelokupnu crnogorsku javnost.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović, kako je priopćeno iz ovog resora, danas je obišao bolnicu u Bijelom Polju, gdje je iznio više detalja oko navedenog slučaja.

“Od djece koja su upućena u KCCG troje je stabilno, jedno je vitalno ugroženo, a jedno je nažalost preminulo”, priopćio je Radunović na press-konferenciji u Bijelom Polju. On je potvrdio da je zbog ovog slučaja porodilište u Bijelom Polju zatvoreno.

“Nakon višesatnog sastanka, izašli smo s prijedlogom mjera koje podrazumijevaju zatvaranje Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Bijelom Polju. Sve porodilje će biti prebačene u beransku bolnicu”, kazao je Radunović i najavio istragu unutar zdravstvenog sistema.

“Vidjet ćemo da se ustanovi gdje su bili propusti. Podrazumijeva se, nakon završetka analiza, donijet ću odluku o personalnoj odgovornosti”, kazao je Radunović, prenosi Anadolija.