Published On: Čet, srp 29th, 2021

INDEX.HR: Na spajanje Pelješkog mosta Plenković je pozvao šefa HDZ-a BiH, ali Milanovića ne

Prije dva dana Plenkovića su novinari pitali jesu li zaista samo HDZ-ovci pozvani na svečano spajanje Pelješkog mosta.

“Kad bude otvaranje, bit će pozvani svi, neka se ovi grintavci ne sekiraju”, odgovorio je Plenković. Jučer je rekao da je ovo velik dan za cijeli hrvatski narod, a čini se da je na svečanost spajanja pozvao uglavnom HDZ-ovce.

Jučer su svečanosti na Pelješkom Mostu prisustvovali brojni HDZ-ovci. Uz Plenkovića, bilo je i šest ministara, zatim Gordan Jandroković, župan Dobroslavić, Dubravka Šuica, Zvonimir Frka Petešić i ostali… Bio su tamo i ravnatelj dubrovačke bolnice Mario Bekić i šef državnog inspektorata Andrija Mikulić i mnogi drugi.

Bio je tamo i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, ali ne i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. Čović je tamo i dao izjavu, rekavši da se ne boji da će Neum ostati bez turista zbog Pelješkog mosta.

Je li trebao tamo biti Milanović?

Zoran Milanović izjavio je jučer da je Hrvatska Pelješki most čekala 16 godina, dok je za neke jednako važne stvari čekala puno duže, poručivši kako je dobro da je most sada ovdje.

“O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje”, rekao je Milanović koji je bio u Veloj Luci na Korčuli.

Na izgradnju Pelješkog mosta, koji će skratiti putovanje, između ostalog, i do Vela Luke, Milanović se osvrnuo u prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka. Podsjetio je kako su planovi i pripreme izgradnje mosta trajale skoro 16 godina, što, po njemu, nije tako dugo za tako velik projekt.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x