Published On: Thu, Sep 10th, 2015

INCIDENT NA SARAJEVSKOM AERODROMU, NEPOŠTIVANJE DRŽAVNIH INSTITUCIJA Granični policajac odbio postupiti po zahtjevu osiguranja Predsjedništva

Pripadnik Granične policije nije postupio u skladu sa zahtjevom, uz opasku „kako Čović za njega nije nikakav predsjednik“
U subotu 5. rujna na Sarajevskom aerodromu dogodio se incident između pripadnika Granične policije i osiguranja predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića.
Pripadnici Čovićevog osiguranja tražili su, naime, od pripadnika Granične policije da predsjedatelju Predsjedništva BiH, koji se vraćao iz trodnevnog službenog posjeta NR Kini osiguraju VIP tretman na Sarajevskom aerodrom, piše HMS.
Vip tretman podrazumjeva da se predsjedatelju kolektivnog šefa države osigura poseban izlaz nakon slijetanja zrakoplova u sarajevsku zračnu luku, što je uobičajna praksa postupanja prema visokim državnim dužnosnicima.
Pripadnik Granične policije nije, međutim, postupio u skladu s tim zahtjevom, uz opasku „kako Čović za njega nije nikakav predsjednik“, kazao je izvor HMS-a, koji je svjedočio tom događaju.
HMS zatražio je informaciju o ovom incidentu i iz Granične policije BiH. No, iako im je iz Službe za odnose s javnošću GP BiH pismeno najavljeno kako će informaciji dobiti, to se jučer ipak, nije dogodilo.
Dnevnik.ba