Published On: Sub, kol 8th, 2015

INCIDENT NA DAN POBJEDE: Ukrali mu zastavu, na kući osvanuo grafit "Ovo je Srbija, seli se,ustašo"

U SELU Pačetin u općini Trpinja, s većinskim srpskim stanovništvom, došlo je do incidenta za vrijeme proslave Dana pobjede, javlja Glas Slavonije. Umirovljeni Hrvat Ilija Šamukić na pročelju svoje obiteljske kuće u Ulici braće Nudić 8 pronašao je grafit “Ovo je Srbija, seli se, ustašo” s četiri ocila. Usto, i na ogradi je osvanuo natpis “Srbija”.
“Na svoju obiteljsku kuću uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti stavio sam hrvatsku zastavu, no ona je skinuta, iako sam je postavio tako da je bila svezana žicom za koplje. Da nema zastave i da su mi pročelje kuće i ograda išarani, primijetio sam nakon što sam pogledao prijenos svete mise iz Knina u srijedu, kad sam izišao i imao što vidjeti. Osobe koje su skinule zastavu morale su donijeti ljestve kako bi to učinile jer je bila na visini od oko 3,5 metara. Osim toga, išarali su mi cijelu fasadu crvenim sprejom kako bi me otjerali iz Pačetina”, kazao je Ilija Šamukić za Glas Slavonije.
Šamukić se u Pačetin doselio prije 10 godina iz Vinkovaca, a ovo je prvi problem tog tipa na koji je naišao. Ističe kako natpis s pročelja neće micati.
“Meni natpis i išarana kuća ne smetaju, tako da to neću skidati. Policiju nisam zvao jer doći će mi Mirko i Slavko, pa će tu otići kod Žike na piće i neće ništa napraviti. Jednostavno, ne želim nikoga zvati. Što mi to vrijedi sada krečiti i brisati, kad će mi ponovo išarati. Prošle godine sam također izvjesio zastavu i nikad nije bilo problema”, dodaje.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare