Published On: Pon, kol 6th, 2018

IMA LI KRAJA Nakon četiri mjeseca zakazan pretres Kaplanu i ostalima

 

Glavna rasprava u predmetu “Kaplan i ostali” zakazana je tek za 3. rujna 2018., kada će na Općinskom sudu u Čapljini konačno biti izneseno novo vještačenje, koje su tražili odvjetnici trojke optužene na rušilački pohod o lokalnim izborima u Stocu. Tajnica čapljinskog suda potvrdila je Reublici da je pretres zakazan 3. rujna u 11 sati.

Od zadnjeg glavnog pretresa do tada će proći četiri mjeseca, a što je proteklo u čekanju da vještak preuzme predmet, pa izvrši vještačenje, pa ga dostavi upravo u vrijeme godišnjih odmora.

Teško da je sve bilo slučajno, no sada je već izvjesno da presude nema do izbora, a čemu se i težilo.

Nakon novog vještačenja, odvjetnici planiraju saslušati i članove Središnjeg izbornog povjerenstva, a što su Sudu i najavili. U međuvremenu, nije jasno hoće li se isti i odazivati, budući da su i sami članovi SIP-a izjavljivali da je nelogično da oni kao državni organ, koji godišnje donese nebrojeno odluka svjedoče na lokalnim sudovima, što bi vodilo u nedogled i apsurd.

Dvije godine će tako proteći otkako su u gradu na Bregavi zaustavljeni izbori, pretučen predsjednik OIP-a i član biračkog odbora, birački materijal bačen u smeće. Od tada do danas nitko od vinovnika tog pohoda nije ni uhićen i osuđen zbog učinjenog.
(K.S.P/Republikainfo.com)

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare