Published On: Ned, ruj 22nd, 2019

IMA I TAKVIH: Ministar Bevanda otpustio većinu savjetnika

Savjetnička mjesta državnih dužnosnika i političkih čimbenika u suvremenim zemljama predstavljaju ozbiljnu odgovornost i dužnost koja sa sobom nosi brojne zadaće. Naravno, tako nije u BiH. U većini slučajeva u BiH savjetnička mjesta popunjavaju kadrovi kojima je krajnji domet svojim šefovima preporučiti video igricu ili u koji noćni klub mogu izaći ako im nešto takvo padne na pamet. Drugi pak nikako ne dolaze na posao, ali zato redovno primaju plaću. Broj takvih kadrova u BiH se broji u stotinama i većina njih nije ništa više od klasičnog primjera isisavanja novca da svih razin vlasti. Naravno, postoje i oni koji rade svoj posao, ali malo koji političar se može pohvaliti takvim timom savjetnika.

Ipak, rijetki su slučajevi u kojima možemo čuti kako je netko od savjetnika ostao bez radnog mjesta. Da bi uskoro moglo doći do promjena po ovome pitanju dao je nagovijestiti državni ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda. Kako su za Ero.tel potvrdila dva izvora, Bevanda je nedavno otpustio većinu svojih savjetnika.

Jedan od sugovornika nam je rekao kako spomenuti ministar nije bio zadovoljan radom svojih suradnika, dok nam je drugi rekao kako se radi o pripremama kabineta državnog ministra financija za novi mandat.

Što god da je istina od ove dvije verzije, a moguće da su djelomično točne obje, sigurno je kako je Bevanda povukao potez koji se rijetko može vidjeti od strane bh. političara. Bevandina odluka je možda i putokaz kako u budućem izboru savjetnika treba birati one koji znaju raditi svoj posao, te imaju dovoljno iskustva i znanja da mogu savjetovati svoje šefove. Nažalost, mnogi se ne vode ovim smjernicama. Možda bi Vjekoslava Bevandu trebali upitati za savjet.

AU: M.K./Ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare