Published On: Pon, tra 15th, 2013

ILI POŠTENO ILI HANKA VAJZOVIĆ: "Ratni druže, donesi odluku"

Na urednički mail portala Bitno.ba stiglo je pismo jednog Sarajlije u kojem se čitatelj osvrće na početak rada Demokratske fronte Željka Komšića i ljude koje je okupio oko sebe. Pismo jednog razočaranog Komšićevog pristalice dovodi u pitanje moralni lik Hanke Vajzović.
Budući se očito radi o autoru koji je dobro upoznat s onim što običan građanin na političkoj sceni ‘ne vidi’, dakle o stvarima koje se događaju ‘iza kulisa’ teške borbe za vlast, slast i pozicije, pismo premosimo u cijelosti, bez uredništkih intervencija:
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić formirao je nedavno novu stranku na političkoj sceni BiH, Demokratsku frontu. Rečeno je da njeni članovi neće moći biti kompromitirani ljudi. Međutim, već na osnivačkoj skupštini pojavile su se kontraverze. Tako je za potpredsjednicu stranke izabrana Hanka Vajzović, čiji je „bijeg“ iz SDP-a bio ključan za pad Vlade u Kantonu Sarajevu i blokade u Domu naroda Parlamenta Federacije. Upravo njen izbor izazvao je reakcije nekih Komšićevih poštovalaca.
Bila je u SDP-u, vidjela mnoge stvari, dosadilo joj da gleda kako drugi “štimaju” sebi poslove a djeci radna mjesta. Napustila tu stranku i dobro naplatila svoju lijevu ruku i desni prst.
– Učestvovala u smjenjivanju Kantonalne Vlade – postavila Damira Marjalnovića za ministra obrazovanja, predložila sina u Upravni odbopr TVSA i posao asistenta na Fakultetu poliitčkih nauka u Sarajevu… Shvatam.
– Podigla ruku u Domu naroda za povredu vitalnog nacionalnog interesa prilikom smjenjivanja Vlade FBiH – kćerka postala viceguverner Centralne banke BiH… Shvatam
– Podigla ruku za povaćanje plata kantonalnim poslanicima, nije znala …. Shvatam
– Podigla ruku u Domu naroda za vitalni nacionalni interes prilikom izbora sudija u Ustavni sud FBiH čime je direktno blokirala rad Ustavnog suda koji je trebao da utvrdi povredu vitalnog nacionalnog interesa – Ovo ti NEĆU i NE MOGU oprostiti. Svojim direktnim glasom blokirati čitav proces imenovanja Ustavnog suda ( bogami k’o da je vijeće roditelja neke osnovne skole) i tim činom izazivati pravni vakum i haos u ovoj jadnoj državi je postupak koji mogu nazvati samo kao licemjeran, izdajnički, kukavički, …
Zato Željko, ratni druže, ako misliš da se nastavimo zajedno boriti za ovu zemlju, donesi odluku…, navedeno je u pismu.
Šovinistica Vejzović: Borit ćemo se  da se nikad ne uspostavi kanal na hrvatskom jeziku
Komšić: Svi mogu kod nas osim šovinista i fašista
Bitno.ba l Poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare