Iggy Pop priznao da je mrzio ljude koji su mu dodijelili Grammyja

Američki muzičar Iggy Pop nedavno je priznao da je mrzio ljude koji su mu htjeli dodijeliti Grammyja te da se dugo borio s odlukom da li prihvatiti ovu nagradu.

Legendarni roker 2020. godine bio je među dobitnicima nagrade za životno djelo te prestižne organizacije, no priznao je da se mučio hoće li prihvatiti tu čast.

“Oni su stalno željeli razgovarati sa mnom preko telefona i stalno sam govorio svom menadžeru da ne želim razgovarati s njima. Mrzim te ljude. Žele da budem izložak u njihovom muzeju ili tako nešto”, izjavio je Iggy Pop za Classic Rock.

Kada je nakon nekoliko mjeseci napokon razgovarao s organizatorima Grammyja, rekli su da bez njega ne bi bilo drugih glazbenika poput Lil Nas X i Billie Eilish te da je ova nagrada njegovo životno djelo. Nakon ovih riječi glazbenik je prihvatio ponudu i postao vlasnik ove nagrade.

“Vi ste izravna veza s umjetnicima koji su na vrhu naše liste nagrada ove godine”, poručili su mu u razgovoru organizatori i ta rečenica je bila presudna da pjevač shvati da je vrijedan Grammyja.

Inače, ovaj sedamdesetpetogodišnji muzičar objavio je svoj 19. solo album “Every Loser” 6. januara preko produkcijskih kuća Atlantica i Gold Tooth Recordsa, koje su u vlasništvu producenta Andrewa Watta. Album je najavljen singlovima “Frenzy” i “Strung Out Johnny”.