Published On: Sub, kol 28th, 2021
#3rd | By Desk

Idući mjesec otvara se most Svilaj, koji će BiH i Posavinu čvršće povezati s Hrvatskom

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je boravio u službenom posjetu Općini Odžak te se susreo s općinskom načelnicom Nadom Ćulap, prenosi Hrvatski Medijuski Servis.

Čović i Ćulap razmijenili su mišljenja o aktualnoj situaciji u općini Odžak, prioritetima koje u skoro vrijeme treba realizirati, projektima koji su u tijeku te za koje projekte Odžak može očekivati potporu viših razina vlasti. Razgovarano je i o poteškoćama koje otežavaju svakodnevni život stanovnika ove općine.

Također, govoreći o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru VC, mostu kod Svilaja, u općini Odžak, kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save, sugovornici su pozdravili njegovo otvaranje u rujnu. Istaknuto je kako će ovim velikim projektom Posavina do kraja bila učvršćena s Republikom Hrvatskom i Europom.

Čović je ohrabrio Ćulap u predstavljenim planiranim aktivnostima uz naglasak kako potpora viših razina vlasti ovoj općini neće izostati.

Nakon službenog sastanka Čović posjetio je seosko domaćinstvo i stari tradicionalni običaj pečenja rakije. U Posavini je šljiva uz jabuku i krušku jedna od dominantnih voćaka kojim je pokriveno i na desetine hektara pod ovim kulturama. Pečenje rakije organizira se kao tradicionalno obiteljsko i šire okupljanje, uz vatru. Čovića su upoznali s običajima i procesom kako se dobiva najbolja rakija, od kojeg voća i što je sve potrebno znati da bi se dobila kvalitetna rakija, također važan je i kazan u kome se peče rakija, istaknuto je.

Čović je posjetio i novog župnika u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, velečasnog Iliju Orkića./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HŽV
HŽV
1 godina prije

Za koliko srebrenjaka si se prodao Ivane Šušnjaru ?

Rojnik
Rojnik
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 godina prije

Šta tebi nije jasno pa blejiš danima,, Kmeeeeeee

Vitar
Vitar
1 godina prije

Brže Ce se Hrvati iseljavati zahvaljujući pasivnosti hr voda u BiH.

Rojnik
Rojnik
Šta ti kažeš na ovo?  Vitar
1 godina prije

Nećemo međe preseliti , to neka bude jasno svima ,našu djedovinu i ostavštine ne dirati ni pod razno.