Published On: Pet, ruj 24th, 2021

IDPI: Priča o broju uposlenih Hrvata je pokušaj distrakcije. Tema je postotak poštivanja volje ustavotvornog hrvatskog naroda

Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) odgovorio je na tvrdnje predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, te radikala, kroatofoba i “Twitter jurišnika” Reufa Bajrovića koji pokušavaju izračunati sve ono što Hrvati imaju kako bi potkrijepili svoje teze o tome da su Hrvati prezastupljeni u svim institucijama i tijelima vlasti u BiH, a pri tome zanemarujući Ustav Bosne i Hercegovine.

-Reuf Bajrović i Bakir Izetbegović manipuliraju „točnim brojevima“. Za raspodjelu vlasti u BiH nije mjerodavan postotak Hrvata nego njihov ustavni status, stoji na početku serije tweetova IDPI-a.

U IDPI-u dodaju da su sukladno Daytonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH, Hrvati konstitutivan/ustavotvoran/državotvoran narod.

“Kao takvi, kroz mehanizme pariteta i konsenzusa, moraju biti jednakopravni s Bošnjacima i Srbima u Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara BiH, Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, (prilikom izbora, op. HMS) Predsjednika Federacije BIH i u Vladi FBiH”, navodi se.

Tako u posljednjem tweetu IDPI pojašnjava da su tijekom dosadašnjih 25 godina od prvih izbora, Hrvati 12 godina imali 0% vlasti u Predsjedništvu BiH; 5 godina 0% vlasti u instituciji predsjednika Federacije BiH i 6 godina 0% vlasti u Vladi Federacije BiH.

“Stoga i 0% direktora i ostalih „funkcija“ koji su se u tim razdobljima imenovali u Predsjedništvu BiH, (od strane, op) Predsjednika FBiH i Vladi FBiH”, stoji u posljednjem tweetu IDPI-a na ovu temu.

guest
nije obvezno
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x