Published On: Uto, svi 31st, 2016

ID na Facebooku objavila cjenovnik robinja

Teroristi Islamske države koriste Facebook kako bi prodavali seksualne robinje, piše “Washington Post”.

U zabrinjavajućem tekstu se navodi da je stotine žena zarobljeno i da se one preprodaju iz jedne grupe u drugu. Fotografije djevojki koje imaju oko 18 godina postavljene su na ovu društvenu mrežu.

Njih je objavio islamista Abu Assad Almani, što na arapskom znači “Nijemac”. “Za svu braću koja razmišljaju o kupnji robinje, ova je 8.000 dolara”, napisao je Almani uz fotografiju djevojke objavljenu 20. svibnja. On je nekoliko sati kasnije objavio još jednu fotografiju na kojoj je nalazi grupa djevojaka.

Almani je poručio “oženite se u dođite u ID “. Ispod fotografija nalazi se veliki broj komentara, jedni govore o” cijeni robinja “, drugi o izgledu djevojaka, a treći o tome zašto one ne nose veo. Facebook je obrisao Almanijev profil nekoliko sati kasnije, ali je ostao visok stupanj zabrinutosti zbog zlouporabe ove društvene mreže.

U kolovozu prošle godine, Ujedinjeni narodi su objavile kopiju “cjenovnika” robova, tako džihadisti mogu kupiti djecu od jedne do devet godina za oko 165 dolara, adolescentice za 124 dolara ili ženu za oko 40 dolara.