IBRAHIMOVIĆ KROZ SUZE: Vrijeme je da se oprostim od nogometa

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović najavio je kasno sinoć kraj igračke karijere, poručivši navijačima Milana da je vrijeme da se oprosti od nogometa. Uoči utakmice posljednjeg kola Serije A protiv Veronea bilo je najavljeno da će 41-godišnji Ibrahimović napustiti momčad Milana po isteku ugovora u lipnju. Talijanski mediji pisali su da je Monza zainteresirana da mu ponudi novu ulogu u Seriji A, ali je umjesto toga potvrdio da će zauvijek okačiti kopačke o klin.

Nakon pobjede od 3:1 održana je posebna ceremonija njemu u čast, igrači su mu napravili počasni špalir dok je izlazio na teren. Ibrahimović se borio da zadrži suze, prije nego što je uzeo mikrofon i poručio: “Došlo je vrijeme da se oprostim od nogometa, ali ne i od vas”.

“Mnogo je uspomena i emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put došao dali ste mi sreću, drugi put ljubav. Želim zahvaliti svojoj obitelji… Želim zahvaliti i svojoj drugoj obitelji, igračima. Želim zahvaliti treneru i njegovom stručnom stožeru na odgovornosti koji su mi dali, hvala i direktorima na ukazanoj prilici. Na kraju, ali ne i najmanje važno, hvala navijačima”, rekao je Ibrahimović.

On je kasnije na konferenciji za novinare otkrio da nitko nije znao da će objaviti veliku vijest.

“Čak ni moja obitelj nije znala, jer sam želio da svi to čuju u isto vrijeme. Osjećao sam se kao zombi, nisam se šalio, nisam pričao. Prije samo tri mjeseca osjećao sam paniku od ideje o mirovini, ali danas je prihvaćam i osjećam spremno se”, rekao je Ibrahimović.

On je novinarima rekao da je tijekom govora nakon utakmice pokušavao pronaći nekoga tko ne plače dok je gledao oko sebe kako bi mu pomogao pronaći snagu da zaustavi svoje suze.

Ibrahimović, naravno, nije propustio priliku i da se našao.

“Jutros kad sam se probudio padala je kiša, pomislio sam da čak i Bog plače”, rekao je on.

Ibrahimović je u dva mandata u dresu Milana odigrao 163 utakmice i postigao 93 gola. Vratio se u siječnju 2020. i pomogao Milanu da osvoji titulu u Seriji A prošle godine, svoj drugi trofej s tim klubom.

Postao je profesionalac 1999. godine u Malmeu, a u karijeri je igrao još i za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy. Osvojio je dvije titule prvaka u Nizozemskoj, pet u Italiji, jednu u Španjolskoj i četiri u Francuskoj.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 122 utakmice i postigao 62 gola./Beta/HMS/