Published On: Sri, ožu 27th, 2013

Ibrahimagić: U Bruxellesu se nije rješavalo hrvatsko pitanje, nego HDZ-ovo pitanje

SARAJEVO- Nema hrvatskog pitanja, ima HDZ-ovog. Ovo malo građanskog što ima, to je opet građanin u FBiH. Sad i to ukidaju, eksplicitnim izborom Hrvata samo od Hrvata – kazao je Ibrahimagić.
 U Bruxellesu se nije rješavalo hrvatsko pitanje, nego se rješavalo jedno drugo pitanje, a to je da se na ovaj način privole hrvatski članovi Parlamenta BiH da glasaju za promjene, koje su nastale kao posljedica presude Sejdić-Finci, rekao je u intervjuu za današnje “Oslobođenje” profesor ustavnog prava Omer Ibrahimović.

– O tome se radi, jer u tom slučaju oni ne bi glasali. Onda se postavlja pitanje bi li to prošlo na Domu naroda, bi li se postavljalo pitanje vitalnog nacionalnog interesa itd… – kaže Ibrahimović.

Mišljenja je da se išlo jednim pragmatičnim putem, pri čemu se pravo ostavilo na stranu da se zadovolje HDZ-ovi, jer imaju veći broj zastupnika u Domu narodu, nego što ih imaju Hrvati koji sada obavljaju funkcije na razini Federacije BiH.
U kojoj je to mjeri hrvatsko pitanje, kaže da se vidi po tome da HDZ ne priznaje ni Budimira kao validnog predsjednika hrvatskog naroda, ni Komšića.
-Nema hrvatskog pitanja, ima HDZ-ovog. Ovo malo građanskog što ima, to je opet građanin u FBiH. Sad i to ukidaju, eksplicitnim izborom Hrvata samo od Hrvata – kazao je Ibrahimović.
Toga do sada, ističe, nije bilo u Ustavu, a to sad ugrađuju elektronskim sustavom i “ne bilo kojeg Hrvata, već samo HDZ-ovog.”