Published On: Pon, lip 27th, 2016

IAKO SE NEKO VRIJEME KOFRČIO: Rejep se ipak izvinio Putinu zbog rušenja i smrti ruskog pilota

MOSKVA – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ispričao se Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije, zbog smrti ruskog pilota, prenosi Russia Today. Podsjetimo, 24. studenog u blizini granice Turske i Sirije, turske snage su srušile ruski avion. Incident je izazvao veliki međunarodni skandal i doveo je do ozbiljnog zaoštravanja odnosa između Moskve i Ankare i drastičnih sankcija koje je Rusija uvela Turskoj.

Zbog incidenta je ozbiljno počela trpjeti i turska ekonomija koja je veliki dio svojih proizvoda izvozila na ogromno rusko tržište, kao i turizam s obzirom da su gosti iz Rusije bili među najdražim gostima na turskom primorju.

Danas, sedam mjeseci kasnije službeni Kremlj je priopćio da je primio pismo u kojem se predsjednik Turske ispričava za ovaj događaj iz studenog prošle godine premda su Erdoganove rekcije nakon tog događaja bile sve, samo ne pomirljive.

Kako je naveo glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov, Erdogan je u pismu naveo da mu je žao zbog nesretnog događaja i da je sada spreman raditi na poboljšanju odnosa s Moskvom odnosno Rusijom. “Lider Turske je izrazio žaljenje i suosjećanje s obiteljima poginulog pilota i kazao da mu je žao”, naveo je Peskov.