Published On: Sub, velj 12th, 2022

I ŽIVOTINJE U ŠOKU: U Veterinarskoj stanici u Srebrenici sređuju papire za srpsko državljanstvo?

Ispred Veterinarske stanice u Srebrenici danas su deseci građana, a kako javlja H1, riječ je o uručenju dokumenata za stjecanje državljanstva Republike Srbije, što je prije moguće. Sve se događa neposredno uoči travanjskih izbora u susjednoj državi.

Njihova TV ekipa pokušala je snimiti što se događa na licu mjesta. Kada su prišli građanima koji su čekali u redu, kako su naveli, postali su neometani i agresivni te ni na koji način nisu htjeli odgovarati na pitanja zašto su ovdje.

“Organizatori” ovog događaja, kada su primijetili kameru, izašli su iz Veterinarske stanice, upozorivši TV ekipu da je snimanje zabranjeno. Potom su ih deseci građana, koji su čekali ispred sebe s papirima, pustili u Veterinarsku stanicu i zaključali vrata – javlja N1, dodajući da su neslužbeno doznali da se to događalo proteklih subota.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Do kud seže ljudska glupost ,strašno.

Zdenjek
Zdenjek
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Misliš na poskok što piše o ovome? Ista je stvar kad su u hrvatskoj izbori. Ili i bih – pola sandžaka i crne hore dobije bih državljanstvo. Ništa čudno.

Zdenjek
Zdenjek
3 mjeseci prije

Ja sam bogami u srbijanskoj ambasadi u jajajvu predao. To ćemi biti 4 pasoš. Skupljam pasoše.

zoro
zoro
Šta ti kažeš na ovo?  Zdenjek
3 mjeseci prije

I ja. Peti pasos. Skupljam salvete i pasose.

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
3 mjeseci prije

Kako bi mogli dobiti civikat bez drzavljanstva. Bas ste cudni, nisu granice jos otvorene sa srbijom a tek sa sandzakom moze biti veci problema a stoka nemoze na pazar bez civikata.