Published On: Čet, pro 20th, 2018

I što znači Radončiću sada što je oslobođen kada su ga SDA i SDP mediji optužnicom gazili pune tri godine?

Iz Suda Bosne i Hercegovine danas je stiglo priopćenje za javnost u kojem je i službeno navedeno da je potvrđena prvostupanjska presuda u predmetu “Fahrudin Radončić i drugi”.

– Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je, nakon održane javne sjednice Vijeća 25. listopada 2018. godine, donijelo drugostupanjsku presudu u predmetu “Fahrudin Radončić i drugi”, kojom je kao neosnovana odbijena žalba Tužiteljstva BiH te je potvrđena prvostupanjska presuda Suda BiH od 16. svibnja 2018. godine. Žalba oštećene Azre Sarić odbačena je kao nedopuštena, javlja Avaz.ba.

Prvostupanjskom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 16. svibnja 2018. godine optuženi Fahrudin Radončić, Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić oslobođeni su optužbe, i to pod točkom 1., a na osnovu članka 284. točka c) ZKPBiH: optuženi Fahrudin Radončić da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 1., a optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. Kaznenog zakona BiH (KZBiH); pod točkom 2., a na osnovu članka 284. točka a) ZKPBiH: optuženi Fahrudin Radončić, Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman oslobođeni su optužbe da su počinili kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz članka 241. stavak 1. KZBiH; pod točkom 3., a na osnovu članka 284. točka c) ZKPBiH: optuženi Fahrudin Radončić i Bakir Dautbašić oslobođeni su optužbe da su počinili kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz članka 241. stavak 2. KZBiH u vezi s člankom 26. KZBiH i kazneno djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka  219a.stavak 1. KZBiH, dok je optuženi Zijad Hadžijahić oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz članka 241. stavak 2. KZBiH u vezi s člankom 26. KZBiH i kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka  219. stavak 1. KZBiH./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare