Published On: Čet, pro 8th, 2016

I SLOBO SE SMATRAO LJEVIČAREM: Bajrović žali za Mesićem "On je bio dobar…Kolinda je Tuđman u NATO uniformi!"

Ekspert za struganje serijskih brojeva s metaka koji se potom šalju u javnost za kompromitaciju Islamske zajednice u BIH, Reuf Bajrović, gostovao je u Dnevniku TV1. Bajrović je predstavnik krajnje desnice u Sarajevu. Zalaže se za protuustavno djelovanje i negiranje osnovnih postavki Ustava BIH na način da javno traži nepoštivanje konstitutivnosti naroda. Bez obzira na to Inzko mu još nije zabranio političko djelovanje. Bio je član SDP-a iz kojeg je protjeran, nakon sukoba s Lagumdžijom, budući da kao koaturo Platforme nije dobio mjesto koje je tražio. Potom je protjeran iz DF-a jer je puštao medijske spinove protiv vlastitog predsjednika Komšića.
U doba Platforme omogućio je pljačku građana FBIH Lijanoviću te refašizaciju BIH društva HSP-u. Ne smatra se odgovornim za to.
Ovaj mladi perspektivni bošnjački radikal između ostalog rekao je da je službena politika Hrvatske politika Tuđmana i Bobana. “To je realnost. Federalizacija je kodno ime za podjelu BiH na način da Hrvatska putem HDZ-a koji je produžena ruka Zagreba, upravlja nama ovdje u Sarajevu”, rekao je Bajrović.
Zanimljivo je da ovako mlad čovjek ne zna da je BIH već federalizirana država. No poprilično skupo.
Znaimljivo je da ovaj podržavač ustaških bisti u Vladi Platofme žali za bivšim hrvatskim predsjednikom Mesićem koji je svojedobno također pjevao ustaške pjesme.
“Moramo shvatiti da politika Hrvatske nije politika ona kada je Mesić bio predsjednik. Sada se samo osjećaju slobodnije i postoji saglasnost u Hrvatskoj oko toga šta raditi sa BiH rekao je između ostalog Bajrović.”
Bajrović se javno zalaže za fašistički odnos prema Hrvatima u BIH. On taj prepolovljeni narod, koji je sa područja Armije BIH protjeran u količini od 170.000 mrtav hladan naziva manjinom, te traži da mu se dokinu kolektivna prava.
Bez obzira na ovakav radikalan desni, šovinistički i nacionalistički pristup, Bajrović je i dalje u nekim krugovima promatran kao ljevičar.
Zamislite hrvatskog političara koji bi izjavio, da bošnjački narod, nema pravo na konstitutivnost, sve dok javno njeguje pozitivan sentiment prema Otomanskom okupatoru, te da sluge okupatora, ne trebaju određivati budućnost BIH, koliko bi takav političar i njegova stranka ostali registrirani u BiH? I bi li se takav ikada mogao prodati kao ljevičar?
Inzko je na potezu. Stranke koje se zalažu za protuustavno nasilje nad konstitutivnim narodima u BIH nemaju pravo pravne egzistencije i političkog djelovanja. Bajrovićevi istupi protiv Hrvata u BIH nisu pitanje samo Hrvata. Njegova rečenia jednaka je rečenici da žene nemaju pravo glasa, da LGTB zajednica nema pravo na jednakost itd. Jasan je antidaytonski narativ u ovom slučaju.
Prije par dana Bajrović je pozvao na nepoštivanje odluke Ustavnog suda BIH kojom se vraća pravo Hrvatima u FBIH da sami pune Dom naroda. Prije par tjedana isti čovjek je pozvao policiju da privede Dodika zbog nepoštivanja Ustavnog suda BIH.
Idemo vidjeti što će učiniti Inzko…

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>