Published On: Uto, kol 7th, 2018

I ovo je Hrvatska: Stara kuća, HDZ, Hajduk i Ante Pavelić

SELO Grubine u općini Podbablje pored Imotskog nema puno stanovnika. Smješteno na 342 metra nadmorske visine, prema popisu stanovnika iz 2011. godine, ovo malo mjesto u Dalmatinskoj zagori naseljava 1010 ljudi.

Čitatelj nam je poslao fotografiju jedne kuće u Grubinama, fotografiranu prije nekoliko dana. Na oronulu staru kamenu kuću povješani su plakati HDZ-a i portret Ante Pavelića. Uz PVC prozor prislonjen je Hajdukov grb. Tu je i hrvatska zastava.

Nova Hrvatska

Na jednom plakatu se nalaze Kolinda Grabar-Kitarović, Damir Krstičević, Andrej Plenković i Milan Kujundžić. Na drugom plakatu, ovješenom na kuću u raspadu, nalazi se Milan Kujundžić koji nasmiješeno stišće zastavu, uz natpis “Nova Hrvatska”. Također, na tom istom plakatu, udaljenom nekoliko desetaka centimetara od Pavelićevog poluprofila, koči se natpis “Središnja snaga razvoja Hrvatske”.

HDZ je na posljednjim parlamentarnim izborima u 2016. razvalio u Grubinama. Za “Središnju snagu razvoja Hrvatske” glasalo je 77,06 posto stanovnika ovog malog mjesta.

Inače, iz Grubina potječe Miomir Žužul, bivši ministar vanjskih poslova iz Sanaderove vlade. Žužul je prviministar u nizu kojeg je Index smijenio svojim pisanjem, otkrivši kako je preko supruge primio 500 tisuća kuna mita u aferi Imostroj.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x