Published On: Čet, tra 18th, 2013

Uhićen muškarac koji je poslao otrov Obami

“Agenti FBI-a uhitili su Paula Kevina Curtisa, osobu osumnjičenu da je poslala tri pisma koja su sadržavala granule koje su se u testiranju pokazale pozitivnima na ricin”, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.
Curtis je uhićen u svom domu u Corinthu. FBI je prije objavio da je presreo pismo koje je sadržavalo ricin naslovljeno na Baracka Obamu, dan nakon što je slično pismo poslano republikanskom senatoru iz Mississippija Rogeru Wickeru. Treće je pismo bilo naslovljeno na predstavnika pravosuđa u Mississippiju, gdje je uhićen osumnjičenik, navodi se u priopćenju Ministarstva.
Pisma su otkrivena nakon dvostrukoga bombaškog napada u ponedjeljak u Bostonu u kojima su poginule tri osobe, dok ih je 180 ozlijeđeno. Kako je priopćio FBI, između pisama i napada u Bostonu nije uspostavljena nikakva veza.
Ricin je otrov biljnoga podrijetla, jeftin je i lako ga je proizvesti. Ako se udahne može izazvati dišne probleme, a ako se proguta smrtonosan je čak i u malim količinama.

Muškarac ozlijeđen u eksploziji paketa
U Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgiji ozlijeđen je muškarac u eksploziji paketa. Istraga je u tijeku, a prema prvim informacijama, u jednoj zalagaonici eksplodirao je paket zasad nepoznatog sadržaja.