Published On: Pon, pro 14th, 2020

I MUSLIMANI BOŠNJACI SU POŠTIVALI KOKARDU I NOSILI JE PONOSNO: Laž je da je sporazum Cvetković Maček ignorirao muslimansko pitanje

Prva bošnjačka država zvala se u biti Drinska Banovina. Muslimani Bošnjaci tada nisu bili jedinstveni oko nacionalnog pitanja i bošnjački identitet tek je jačao. Vođa nacionalnog pokreta bio je Mehmed Spaho. Stranka se zvala Jugoslavenska Muslimanska Organizacija.
Plašeći Bošnjake danas, zlim srpskim i hrvatskim komšijama koji samo snuju njihov kraj, vođe radikalne trojke, triju nacionalističkih partija u Bošnjaka, SDA, GS i DF tvrde da je plan Srba i Hrvata bio izbrisati Bošnjake.
Kako ako je u dogovoru o banskoj Jugoslaviji stvorena Drinska Banovina. Prva bošnjačka država u povijesti koja je obuhvaćala ne samo dominantno bošnjačke dijelove BIH nego Srbije i Crne Gore.
Njen posljednji kralj, kralj Drinske Banovine bio je Aleksandar Karađorđević.
Službena kokarda na glavama muslimanskih vojnika bila je rojalistička kokarda kraljevine. Kokarda koju je priznavao Mehmed Spaho i Jugoslavenska Muslimanska Organizacija.
Bošnjaci danas ne razlikuju kraljevu rojalisitčku kokardu od četničke kokarde. Još manje znaju da su kokardu izvorno izmislili Hrvat od kojih je preuzimaju Francuzi a da u Srbiju, kokarda dolati preko velikog srpskog saveznika Francuske.
Dakle, draga braćo Bošnjaci, zašto u školama ne učite da je Drinska Banovina veliki uspjeh Mehmeda Spahe i u suštini prva nacionalna bošnjačka država.
A da je ovo bila prva službena kokarda bošnjačke vojske, koja je priznavala legitimnu vlast posljednjeg hrvatskog, bošnjačkgo i srpskog kralja,Aleksandra: