I još se ljute: Policija pijanog čovjeka ostavila da leži na cesti

PijanSARAJEVO – Internetom kruži snimka na kojoj se vidi bezobzirnost bosanskohercegovačke policije. Naime, nakon što su legitimirali pijanog čovjeka, policajci MUP-a Kantona Sarajevo, pustili su ga ”na slobodu”.

No, vidno pijani nesretnik nakon rastanka s policijom pao je pod policijsko vozilo. Policajci su se odvezli kao da se ništa nije dogodilo, a čovjek je ostao ležati na cesti.

Na traženje reakcije MUP-a Kantona Sarajevo, glasnogovornik Irfan Nefić uzrujanim glasom rekao nam je da mu pošaljemo fax te da oni nemaju mail ni ”stranicu”.

Ostali smo bez službenog stava policije, kojoj poručujemo da mi nismo krivi što njihovi djelatnici ne rade svoj posao kako treba i što pijanog čovjeka ostavljaju na sred gradske prometnice. Ovakvim odgovorom pokazali su da se u obavljanju svojeg posla ne razlikuju od onih koji su nesretnika ostavili na cesti.

Vjerujemo kako u ovoj zemlji postoji veliki broj onih koji su bez posla, a koji bi, da su u prilici, svoj posao radili puno savjesnije od gospode iz policije.

bitno.ba | R. I.