I Harun Mehičević kupio zemlju u Ošvama

MELBURN – Kontroverzni islamski propovjednik Harun Mehičević navodno je kupio kuću i zemlju u području sela Ošvi, prenosi australski Herald San.

List je dobio potvrdu od bh. sigurnosne agencije da je Mehičević kupio zemlju u selu Ošve, koje se nalazi oko 130 km od Sarajeva.

“U okviru svojih aktivnosti SIPA je pronašla da je osoba s inicijalima HM kupila kuću na području ovog sela”, stoji u priopćenju SIPA.

Herald San je kontaktirao Mehičevića povodom tvrdnji da je kupio kuću u ovom selu, ali je Mehičević odbio komentirati ove navode. On je novinarima zatvorio vrata čim su ga pitali za kuću u Ošvama, koju je navodno kupio prije dvije godine.

Podsjećanja radi, Mehičević je došao u Australiju početkom 90-ih, a australsko državljanstvo dobio 1996.

Članovi bh. zajednice koji žive u Mehičevićevom susjedstvu u Melbourneu kažu da nikada nisu vidjeli da je on imao neki regularni posao. Navodno je kratko vrijeme bio direktor jedne manje tvrtke, a njegova supruga posjeduje dionice u drugoj tvrtki.

Ono što se zna jest da je Mehičević redovito posjećivao BiH, kao i rodni grad Mostar proteklih godina.

Čak i tijekom prvog pretresa njegovog Al Furkan centra 2012. godine, on je bio u BiH. Ovaj centar je zatvoren prije par mjeseci nakon novog pretresa australske jedinice za borbu protiv terorizma. Tada je uhićen i Harun Čaušević (18), porijeklom iz BiH, koji je planirao teroristički napad na australsku policiju tijekom proslave Dana Anzac.

Čaušević je redovito pohodio Mehičevićev Al Furkan centar.