Published On: Uto, svi 9th, 2017

I formalno i suštinski upitna parlamentarna većina u BiH

Negativno mišljenje koje je jučer Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkoga doma dalo na predložene izmjene Zakona o trošarinama još je jedna potvrda nepostojanja parlamentarne većine na državnoj razini, piše Večernji list

Uz oporbene i dva glasa članova “vladajućeg” SDS-a, prijedlog koji je došao iz Vijeća ministara oborio je dojučerašnji zastupnik SDA Salko Sokolović. Time su “odmetnici” iz SDA jasno demonstrirali kako će ubuduće djelovati u Parlamentu BiH. Bez četvorice dojučerašnjih zastupnika SDA očito nema većine potrebne za izglasavanje zakona i drugih odluka.

Ostala je još enigma kako će se ponašati Šemsudin Mehmedović, jedini iz “četvorke” koji do jučer nije potpisao zahtjev za formiranje novog zastupničkog kluba u donjem domu državnog Parlamenta.

Općinska organizacija SDA Tešanj, koju Mehmedović vodi, u nedjelju je od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića zatražila da izrečenu mjeru ukora Mehmedoviću u što kraćem roku stavi izvan snage te da će se “Skupština OO SDA opredijeliti prema njegovoj odluci, a da će Mehmedović nastaviti svoju borbu za bolji SDA”….