Published On: Tue, Jul 16th, 2019

I DOK ZAGREB GODINAMA GRMI NA NJEGA SAMO ZATO JER JE SRBIN: Dodik je upravo spriječio tužbu Bošnjaka protiv Hrvatske

Milorad Dodik spasio je Hrvatsku! Pala tužba Komšića i Džaferovića protiv Pelješkog mosta piše portal Grude.com

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović glasovali su za pokretanje tužbe protiv Hrvatske zbog izgradnje Pelješkog mosta, ali se tome usprotivio Milorad Dodik, pozivajući se na vitalni nacionalni interes.

Tako je vitalni nacionalni interes Srpske povučen i u korist Hrvata i Hrvatske.

“Bilo je i prijedloga oko obustavljanja radova na Pelješkom mostu i otvaranje spora sa Hrvatskom.

Komšić i Džaferović su glasovali za tu odluku. U formalnom smislu se smatra usvojenom, ali s obzirom da svaki član ima pravo na vitalni interes, ja sam potegao kao srpski član Predsjedništva pitanje vitalnog nacionalnog interesa i objasnit ću u NSRS-u zašto to nije dobro”, kazao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva.

Sada ako dvije trećine NSRS-a izglasaju da je Dodikov potez vitalni nacionalni interes, Komšićev i Džaferovićev zahtjev pada.

Neće trebati dugo da se u Hrvatskoj i ovaj događaj zaboravi, da HRT nastavi ugošćavati majorizatore i šoviniste nad Hrvatima i da se Srbima iz BIH ponovno uzme mjera. To je jednostavno moderna europska Hrvatska. Identitet nastao ne kao hrvatstvo , inkluzivno hrvatstvo nego jednostavno kao antisrpstvo.

Hrvatska bi trebala promijeniti ime u NeSrbija a Hrvatima u BIH i njihovim područjima prepustiti staro ime Hrvatska. Uključujući i Tursku Hrvasku za koju u RH uopće ne postoji kultura sjećanja da se radi od Otomana otetoj zemlji. Armenci pamte. Hrvatima se ukazuju Srbi. Čak i tamo gdje ih nema.

Još nešto: Jel sad jasnije Imbexu i ostalim peračima poreza i mozga zašto Komšič nije i nikad neće biti?

Poskok.info