Published On: Mon, Sep 11th, 2017

I DOK JE TITO LGTB STRELJAO: Ante Pavelić “pokrovitelj” je skupa potpore za istospolne brakove

Kažu da život piše romane a varate se ako mislite da su svi ekstremni desničari isti.

Nisu, naročito ne oni hrvatski u Australiji, ako je vjerovati fotografijama iz hrvatskog sportskog kluba u Novom Južnom Velsu. Naime, na adresi Albert St. Wickham, Newcastle, New South Wales 2293, smješten je The Croatian Wickham Sports Club.

Prošlog tjedna, 6. rujna, u ovom klubu je održan događaj pod nazivom: “Yes To Marriage Equality Community Meeting”.

U pismu čitatelja portala Dnevnik.ba, stoji da je na događaju sudjelovala velika skupina aktivista koji su razmjenjivali međusobna iskustva i pričali o traženju u svog mjesta pod suncem u kontekstu predstojećeg plebiscita o pravu na istospolni brak. Ovaj hrvatski klub redovno ustupljuje svoje prostorije na korištenje raznim lokalnim udrugama.

U bizarnom prizoru nalik nečemu iz Monty Pythona, mogu se vidjeti aktivisti za istospolne brakove pod fotografijama Ante Pavelića, kraljice Elizabete i Franje Tuđmana.

Inače, u klubu se nalazi i karta Nezavisne Države Hrvatske koju se ne može vidjeti na ovim fotografijama. No, tu je nekoliko fotografija na kojima se jasno vidi Poglavnik i ustaški grb.

Što bi im kolege iz Hrvatske rekle na ovo sve, nije poznato, no zasigurno se ne bi dobro uklopili ni u ustašku niti LGBT-aktivističku ekipu.

Dnevnik.ba