Published On: Ned, kol 29th, 2021

I ALIJA, “REVOLUCIONAR”, JU JE SLUŠAO, 70-ih : Pogledajte kako se na svadbi Jasmine Izetbegović pjevalo O Bella Ciao


‘Svadba godine’ održala se u subotu u Sarajevu. U bračnu luku uplovili su kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović, i njezin odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima je bio turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan koji je bio kum na šerijatskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine.

U poslijepodnevnim satima subote mladenci su uplovili u bračnu luku na vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Zanimljivo, jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače nosi konotaciju lijeve pjesme, koju se primarno pjeva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigdje eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim dijelovima svijeta kao pjesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja.

Među gostima bili su i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni tajnik SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak – Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi.

Jasmina Izetbegović jedino je dijete Izetbegovića i njegove supruge Sebije. Rođena je u Nizozemskoj, ali je u Sarajevu završila studij grafičkog dizajna. Nedugo nakon toga vratila se u Amsterdam gdje je završila poslijediplomski studij, a danas je vlasnica i direktorica jedne marketinške agencije, koja ostvaruje milijunski promet zahvaljujući poslovima s državnim tvrtkama, piše Avaz.

Njezin odabranik Ćamil Humačkić vlasnik je IT tvrtke u Njemačkoj, a kako pišu mediji ‘pokrio’ je visoke troškove svadbe. Po mladoženjine uzvanike došao je avion iz Beograda.

Mladenkina majka Sebija Izetbegović također nije prošla nezapaženo. Zablistala je u ružičastoj haljini sa zlatnim uzorkom čija je cijena 3799 KM.

 

guest
nije obvezno
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x