Published On: Sri, pro 19th, 2012

HŽRK“ZRINJSKI“MOSTAR: Otvoreno pismo Valentinu Inzku

Poštovani, Polazeći od činjenice da klubovi u Bosni i Hercegovini imaju pravo na sportska natjecanja kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, naš klub HŽRK Zrinjski Mostar je prihvatio drugu godinu zaredom učešće u Challenge cup-u vjerujući da institucije Federacije BiH i Bosne i Hercegovine sukladno svojim ovlastima mogu i žele potpomagati međunarodno natjecanje klubovima koji predstavljaju grad i državu u najboljem smislu. Isto tako držimo da je grad Mostar postao zatočenik OHR-ovih političkih pokusa koji onemogućavaju ulaganje u razvoj sporta, što izravno utječe na naše daljnje sudjelovanje na međunarodnom natjecanju.
Grad Mostar zbog političke blokade nije u mogućnosti omogućiti nam utakmicu protiv ŽR Kumanovo u osmini finala Challenge cup-a. Federalna razina vlasti tj. Ministarstvo kulture i sporta kojim upravlja bošnjački ministar Kaplan ne želi nam uputiti niti čestitku za prolazak u Austriji, a kamoli financijski poduprijeti klub za daljnje natjecanje. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine tj. Ministarstvo civilnih poslova kojim upravlja Srbin ministar Sredoje Nović, a posebice njegov pomoćnik Bošnjak Suvad Đafić su nam poslali odbijenicu na natječaju za međunarodno natjecanje.
Obizirom da smo mi okrenuti rukometnom sportu i jedino što želimo je postizati što bolje rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, na žalost zbog gore svih navedenih razloga i mi moramo podići glas i uključiti se u političke i nacionalne procese za koje i vi snosite veliku odgovornost. B i H je jedina država u Europi koja nema žensku reprezentaciju u rukometu. S obzirom da ima mušku reprezentaciju naše mišljenje je da se radi o diskriminaciji ženskog rukometa.
Ništa nije slučajno pa tako da mislimo da je Grad Mostar izgubio domaćinstvo nad svjetskim prvenstvom u rukometu do 21 godine jer su mu političkom voljom uskračena sredstva za dovršetak dvorane. Naš klub nema nikakvu institucionalnu potporu za daljnje natjecanje u Challenge cup-u. Stoga Vam se obraćamo kao Visokom predstavniku koji ima bonske ovlasti da se Vi i OHR uključite u ovu problematiku i pronađete izlaz iz ove besmislene situacije u korist ženskog sporta uopće. Nama je namjera dobiti odgovore od institucija ove države da li postoji interes da se naš klub dalje natječe u međunarodnim natjecanjima i da li državne institucije žele podupirati klubove koji mogu uspješno nastupati na europskim natjecanjima.
Uz sportski pozdrav UPRAVA KLUBA
S poštovanjem, HŽRK“ZRINJSKI“MOSTAR

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare