Published On: Pet, ožu. 3rd, 2017

Hvali Bruxelles, drž’ se Trumpa

Na dodjeli Oscara dogodio se najveći skandal u povijesti te nagrade, koji je predsjednik Trump objasnio činjenicom da se hollywoodska ekipa previše fokusirala na politiku pa je zaboravila na svoj posao.

Na kraju večeri ispunjene antitrumpovskim pametovanjem najvažniju nagradu za najbolji film najavili su Warren Beatty i Faye Dunaway. Izgledali su jezivo, ne zato što su ostarjeli, jer je primjerice Emmanuelle Riva u svojoj dostojanstvenoj starosti izgledala divno i kad je bila starija od njih, već zbog sizifovskog napora plastične kirurgije da prikriju kako su blizu osamdesete.

_________piše: Nino Raspudić i Večernji list 

Bonnie i Clyde iz 1967. godine na dodjeli Oscara 2017. pojavili su se izoperirani do neprepoznatljivosti. Unatoč trudu, nisu izgledali mlađe, već kao unakaženi stogodišnjaci, tužni simbol poremećenog svijeta u kojem se više ne može ljudski ni ostarjeti. Dvije utegnute mumije očekivano su pročitale “La la land”, cijela ekipa tog filma izašla je na pozornicu, a onda je nastala gužva, pokazalo se da su čitali iz krive kuverte i da je pravi pobjednik film “Mjesečina”.

Manjinska, crnačka priča pojačana osvješćivanjem vlastitog spolnog identiteta, jednostavno je za Akademijine glasače bila prejaka u odnosu na zašećereni mjuzikl. Nesuđeni pobjednici su sišli s pozornice, popeli se pravi i tako je okončala nekada neupitno važna i glamurozna ceremonija, koja je ove godine u cjelini djelovala otužno.

Glumice u usponu poput Emme Stone iz spomenutog mjuzikla i Dakote Johnson iz “Pedeset nijansi sive” i “Pedeset nijansi mračnije”, vjerojatno najglupljih visokobudžetnih filmova ikad snimljenih koji bi u bolja vremena konkurirali isključivo za Zlatnu malinu, pojavile su se na Oscarima okićene logom Planned Parenthood. Za neupućene, to je američki NGO, zadužen za promicanje i pomaganje pobačaja diljem svijeta.

Za Clintonove i Obamine administracije obilno su financirani državnim novcem, pri čemu im nije naškodio ni skandal kad su njihovi djelatnici snimljeni kako prodaju organe pobačene djece, a nikoga od političkih pokrovitelja nije zasvrbjelo ni to što se njihova osnivačica Margaret Sanger između dva rata zanosila eugenikom ništa manje nego nacisti.

Predsjednik Trump im je odmah po stupanju na dužnost zavrnuo pipu pa su se hollywoodski borci za tuđa prava odmah dodatno angažirali kako se ne bi dogodilo da neko dijete u Africi ili Latinskoj Americi zbog takve odluke ostane nepobačeno.

Tu dolazimo do poveznice hollywoodskog glamura i naše političke i medijske kaljuže.
Naime, nakon što je nova američka administracija Trumpovim potpisom ukinula financiranje industrije pobačaja u inozemstvu, da taj prevažni posao usmrćivanja ljudskih viškova, poglavito u Trećem svijetu ne bi patio, uskočili su preostali europski krakovi globalne hobotnice…………

 

Ovdje pročitajte izvorni tekst”  u cijelosti 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer