Published On: Pet, stu 16th, 2018

HVALA MU OD SRCA: Izetbegović “begovskim” ispadima i teorijama o “kažnjavanju” dokazao potlačenost Hrvata

Izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH dogodilo se jer je Dragan Čović razljutio Bošnjake i jer nije želio stati sa mnom oko Pelješkog mosta i nije potpisao ugovor s Islamskom zajednicom, rekao je bošnjački član Predsjedništva BiH i čelnik SDA Bakir Izetbegović gostujući na TV1.

Postavlja se pitanje zašto Bošnjaci nisu kaznili Srbe? Pa i Dodik ih je ljutio?

Odnosno zašto Hrvati nisu preglasali Bošnjake? Pa i Bakir je ljutio Hrvate.

Nesvjesno ili ne Bakir Izetbegović i bošnjačka politička elita do sada su u ogromnom broju što materijalno zapisanih izjava, dokazali da bošnjački narod, u državi ravnopravnih naroda, ima ovlasti upravljati voljom drugog naroda.

Što znači da taj drugi narod jeste u robovskom položaju. U položaju koji je suprotan Ustavu. Jer Ustav kaže da su Hrvati ravnopravan narod.

Bošnjački političari pa tako i Bakir, imaju pravo iznositi slobodu političke misli i svoje ciljeve bez da za to budu kažnjeni od Hrvata.

To pravo Hrvati nemaju. Iako po Ustavu imaju.

No sada imaju i dokaz, u kojem lider Bošnjaka, opetovano, koji već put priznaje, da su Hrvati u FBIH u podređenom položaju u odnosu na Bošnjake. Jer ako se druge kažnjava zbog vlastite političke ideje, otimačinom funkcija onda se ne može govoriti o ravnopravnosti.

Važno je Izetbegovićeve, kao i izjave drugih Bošnjaka , prevesti na strane jezike i poslati u Europski parlament.

Možda se Bakir zanio, no način na koji on govori o Hrvatima dokazuje da nas doživljava kao Kurde.

Možda on nije bio dobar učenik u školi, no netko mu je morao pojasniti, da europske vrijednosti podrazumijevaju slobodu izražavanja, slobodu političkog djelovanja, da suverenitet, nije tek puko slovo na papiru, da su narodi u BIH suvereni, i da se ne može kurdizirati  europske narode usred Europe.

Hrvatima, pored Izetbegovića, ne treba bolji lobist za pojašnjavanje njihovog položaja. Dovoljno je prevesti Izetbegovićeve rečenice.

Zamislimo čisto kako bi Europljanima zvučala rečenica nekog engleskog lidera, koji bi nakon preglasavanja Škota ili Sjevernih Iraca, kazao da su to Englezi učinili zato jer im se nije sviđala retorika škotskog odnosno sjevernoirskog lidera.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare