Published On: Pon, lis 15th, 2018

ČAVARA U OSLOBOĐENJU: Je li ikome normalno da Hrvati sada prihvate oduzimanje prava od strane Bošnjaka kao nešto što bi morali poštovati?

Marinko Čavara, aktuelni predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH kazao je da ono što se dogodilo u organizaciji bošnjačke političke elite sa izborom Željka Komšića kao drugog bošnjačkog predstavnika u Predsjedništvo BiH je potpuno derogiranje Ustava BiH, Dejtonskog sporazuma.

– Da li je ikome normalno da Hrvati koji su izašli na izbore i glasali za HDZ, nekih preko 130.000, da prihvate takav jedan način oduzimanja prava da oni biraju svog predstavnika tamo gdje je po Ustavu zagarantirano da trebaju birati svog predstavnika, naveo je Čavara.

Prema tome, ističe on, zasigurno će se morati naći oštriji odgovor na ovo stanje.

– Ovo stanje moramo mijenjati, jer je ono nedopustivo i neprihvatljivo. Vidjećemo na koji način će se to sve odvijati u narednom periodu, ja to ne mogu pretpostaviti, rekao je Čavara.

Usput pitano, tko te je ovlastio Marinko Čavara da daješ izjave nacionalističkim medijima velikog nacionalizma i time taj prostor medijskog nasilja, koji je svo ovo vrijeme huškao na tvoj narod činiš prividno demokratičnim?  

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare