Published On: Pet, ožu 15th, 2019

Hvala Avdo, sorry Dragane

Redakcija Hrvatskog Medijskog Servisa najiskrenije se zahvaljuje, bivšem novinaru bivše marionete velikobošnjačke politike Živka Budimira, a trenutnom bošnjačke alatke podjarmljivanja bh Hrvata  Željka, Sejde, Komšića i “tužitelja, sudca i policajaca” Dragana Mektića, Avdi Avdiću, ali i  još nekim sarajevskim novinarima i medijima, koji pri svakom spomenu Hrvatskog Medijskog Servisa obvezno napomenu “Čovićev HMS” ili “Hrvatski Medijski Servis koji je pod kontrolom Dragana Čovića”.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

U najnovijem “otkriću” navodnog vrbovanja selefija od Sigurnosnoobavještajne agencija (SOA) Hrvatske da dostave oružje vehabijama u Stranjane kod Zenice, novinar Avdo Avdić, koji je slagao da je Dragan Čović promjenio tok rijeke Radobolje, citira izjavu zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića danu Hrvatskom Medijskom Servisu: “Vehabijske zajednice u BiH su mnogobrojne, umrežene s tisućama članova”. Kako bi dokazao da je Krešić uključen u zavjeru protiv države BiH Avdić koristi “neoborivi argument”: “I kome to izjavljuje Krešić? Izjavljuje Hrvatskom Medijskom Servisu koji je pod kontrolom Dragana Čovića”. Pa, sve je jasno, misli Avdo, nema se tu što više dokazivati.

Nedavno me jedan kolega moli da prenesem izjavu poznatog književnika mediju čiji je on glavni urednik uz objašnjenje: – Prenijeli su i drugi, ali molim te prenesi i ti, tebe će sigurno citirati sarajevski mediji. I bi u pravu. Nije prošlo ni deset minuta izjavu koju je prenio HMS, citiralo je nekoliko sarajevskih redakcija. Hvala im svima.

Otkako je HMS postao “Čovićev HMS”, premda ne znam tko je to i kad točno patentirao, utjecaj nam rapidno raste. Moram priznati da je donedavno bilo nekoliko hrvatskih medija u BiH “pod Čovićevom kontrolom”, no u toj oštroj konkurenciji svi su otpali, pa Čović sada kontrolira samo Hrvatski Medijski Servis, tako da je sav interes ne samo javnosti već i potencijalnih ulagača, u posljednje vrijeme, usmjeren prema HMS-u, za čije preuzimanje se natječu velike kompanije i investicijski fondovi.

Takav interes nije slučajan budući da se radi o mediju pod kontrolom ne samo namoćnijeg čovjeka u Bosni i Hercegovini već i regiji. Naime, prema mišljenju upućenih analitičara nekih sarajevskih medija, Dragan Čović ne samo da upravlja ključnim polugama zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u BiH, i po vertikali i po horizontali, već i politikom HDZ-a Hrvatske, hrvatskim premijerom Plenkovićem i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, pa i dobrim djelom Europske unije.

Čitajući Hrvatski Medijski Servis politički centri moći ne samo u BiH već i u regiji, Europi i svijetu žele saznati što misli, što smjera i planira tako moćan političar.. A to mogu saznati jedino čitajući Hrvatski Medijski Servis. Što više, saznao sam, i sam Čović redovito čita HMS da bi otkrio što su mu sljedeći potezi.

Svim medijima u BiH koji žele biti svakodnevno citirani preporučam da u svoj impressum obvezno stave “medij pod kontrolom Dragana Čovića”. Mada, bojim se, neće im to upaliti, jer jedan je medij pod kontrolom Dragana Čovića- Hrvatski Medijski Servis. Tako kaže Avdo Avdić, ali i još neki sarajevski mediji. A oni barataju isključivo činjenicama. Zar u to sumnjate?

Tekst kontrolirao i odobrio Dragan Čović. Sorry, Dragane. /HMS/