Published On: Čet, pro 24th, 2015

HUMANITARNA POMOĆ Kina šalje 6,18 milijuna pomoći Siriji

Vlasti Narodne Republike Kine najavile su da će poslati 6,18 milijuna dolara humanitarne pomoći u ratom zahvaćenu Siriju, prenosi Anadolu Agency (AA).
Šef kineske diplomacije Vang Yi je u Pekingu primio sirijskog kolegu Velida al-Muallima, a nakon sastanka je najavio da će službeni Peking uskoro u Siriju poslati humanitarnu pomoć u vrijednosti od 40 milijuna juena (6,18 milijuna dolara).
Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je ministar Vang izjavio da će Kina kao stalna članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda nastaviti poticati na dijalog i političko rješavanje sirijske krize, a da će uporedo s tim nastaviti davati humanitarnu pomoć Siriji.
„Kina snažno podržava pravo Sirijaca da odlučuju o svojoj sudbini i nastojanja da UN posreduje u mirovnim pregovorima. Vršimo opsežne razgovore u pravcu iznalaženja političkog rješenja krize”, kazao je Vang.
Sirijski ministar Muallim je od kineskih vlasti zatražio da podrže Vijeće sigurnosti UN-a u pravcu zaustavljanja financijskih tokova terorista u Siriji i sprječavanju ulaska stranih terorista u tu zemlju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare