Published On: Čet, lis 20th, 2016

HUMANIST I DEMOKRATA ERDOGAN: Alijino liderstvo je sačuvalo najvažniju islamsku zajednicu u Evropi

Izetbegović je preminuo prije tačno 13 godina u Sarajevu, a turski predsjednik je na Twitteru napisao da je upravo on imao važnu ulogu u očuvanju najvažnije islamske zajednice na Starom kontinentu.
“Alijino liderstvo u borbi bosanskih muslimana učinilo je da najvažnija islamska zajednica u Evropi nastavi svoje postojanje”, napisao je Erdogan.

Aliya’nın Bosnalı Müslümanların mücadelesine yaptığı liderlik, Avrupa’nın en önemli İslam toplumunun varlığını sürdürmesini sağlamıştır.

Podsjetimo, čast prvom predsjedniku BiH je odao i turski reprezentativac i nogometaš Barcelone Arda Turan.
Koliko je Alijino liderstvo pak sačuvalo Bošnjake polemika je i među samim Bošnjacima. Naime, u slučaju da Alija nije odbio Coutillierov plan, koji je bio potpisan, i to kao uvjet međunarodne zajednice da pristane na referendum o neovisnosti BIH, danas bi u BIH bilo stotinu tisuća više živih ljudi , ne samo Bošnjaka i milijun manje raseljenih.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>