Published On: Sub, stu 13th, 2021

HUBOL BISKUPIMA: Vi ste cijepljeni! Pogledate li u oči umirućem COVID bolesniku prije nego mu udijelite bolesničko pomazanje?

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) na svojoj se stranici na Facebook oglasila o porukama koje su biskupi uputili vezano uz cijepljenje i testiranje.

Podsjetimo, Hrvatska biskupska konferencija u petak je objavila priopćenje pod nazivom ” “Je li cjepivo protiv covida-19 moralno prihvatljivo?!”. U priopćenju, između ostalog, ističu da cjepivo protiv covida-19 mora biti dobrovoljno, da testiranje mora biti neinvazivno i da se u sprečavanju zaraze koronavirusom treba paziti na dostojanstvo čovjeka.

Na to su reagirali iz HUBOL-a.

“Poštovani hrvatski nadbiskupi i biskupi,

sljedeći put kad Vas pozovu da udijelite bolesničko pomazanje necijepljenom bolesniku oboljelom od COVID-19 bolesti ili budete čitali brojeve umrlih po kojima je Hrvatska među 10% zemalja u svijetu po smrtnosti od ove bolesti, imajte na umu da ste svojim (ne)djelovanjem tome pomogli.

Umjesto poziva na čin ljubavi, kao što je učinio poglavar Katoličke crkve, vi s puno riječi, a bez razumijevanja i bez duše, podilazite onima koji sad mašu zastavama slobode izbora. Slobode bez odgovornosti.

Pozivamo sve koji su sudjelovali u pisanju Vašeg teksta da dođu u COVID-19 bolnice. Izađite iz svojih kula bjelokosnih. Cijepljeni ste, imate COVID potvrdu, nema straha za Vaše zdravlje.

Pogledajte u oči bolesnike oboljele od COVID-19 bolesti, ali i bolesnike koji nemaju COVID-19 no ne mogu dobiti zdravstvenu skrb jer bolnice trenutno nemaju mogućnosti o njima skrbiti. Pogledajte u oči zdravstvene djelatnike koji o njima skrbe i u dežurstvima često traže slobodan krevet više za oboljele. Oni će Vam reći da je cijepljenje najučinkovitija zaštita od ove bolesti. To je jedina znanstvena istina koju treba jasno izreći. Sve ostale riječi izgovorene o cijepljenju predstavljaju neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk.

P.S. Dodatni podsjetnik: izbor dijagnostičkih testova zaista nije specijalistička kompetencija HBK”, poručili su iz HUBOL-a.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
nisam kriv
nisam kriv
14 dana prije

mi Hrvati smo njihovi taoci !

veritas
veritas
Odgovori   nisam kriv
13 dana prije

Ne svi, već samo ovce koje bleje!!!

Izmetbegović
Izmetbegović
14 dana prije

Uša je đava u ove biskupe

veritas
veritas
Odgovori   Izmetbegović
13 dana prije

A šejtana nema kod hodža, imama i muftija?????????????

Andrijica Simic
Andrijica Simic
14 dana prije

Svoga tijela gospodar što bi babe rekle

Last edited 14 dana prije by Andrijica Simic
veritas
veritas
Odgovori   Andrijica Simic
13 dana prije

Neki u crkvenim redovima radije vole tuđa tijela. Pogotovo pubertelija!

veritas
veritas
13 dana prije

Da su naši (nad)biskupi i svećenici oženjeni – bili bi razumniji i
normalniji. Nažalost – nisu!!!