Published On: Pet, lis 10th, 2014

HSS: S Ragužem rizično i kavu popiti, podržavamo Čovića

HSS je demantirao vijest kako je ova stranka u Brčkom podržala kandidaturu gospodina Martina Raguža a koju je HDZ 1990 objavio na svojoj web stranici i koju su prenijeli pojedini mediji.

-Naime, istina je kako je zamjenik predsjednika HSS-a, gospodin Ivan Krndelj, na zamolbu gospodina Raguža pristao popiti kavu i porazgovarati o aktualnoj političkoj situaciji u Distriktu ali to ni u kojem slučaju ne znači potporu kandidatu HDZ 1990 za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, priopćeno je iz HSS-a.

HSS ima svoje kandidate za sve razine na listama koalicije stranaka Hrvatskog narodnog sabora te je kandidat HNS-a i HSS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH prof. dr. Dragan Čović komu su nedvosmislenu potporu upravo na skupu u Brčkom dali i Predsjednik HSS-a, gosp. Mario Karamatić i Zamjenik predsjednika HSS-a gosp. Ivan Krndelj te tu potporu svomu kandidatu daju i dalje na svim predizbornim skupovima HNS-a, priopćeno je.

Osim toga, HSS kao stranka koja je prije svega hrvatska nikada ne bi mogao podržati kandidaturu bilo koga kandidata koji na svojim predizbornim plakatima nema hrvatskoga znakovlja i koji cilja na bošnjačke birače kao što je slučaj s gospodinom Martinom Ragužem.

Žalosni jer je nekada ozbiljna stranka spala na tako niske razine da popijenu kavu prikazuje kao potporu svome kandidatu pozivamo i gospodina Martina Raguža i članstvo HDZ 1990 da se nakon izbornoga debakla na ovim izborima vrate u okrilje Hrvatskog narodnog sabora kako bi zajedno lakše ostvarili punu institucionalnu, teritorijalnu, ekonomsku i svaku drugu ravnopravnost Hrvata u BiH, navodi se u priopćenju HSS-a.