Published On: Sat, Jan 11th, 2020

HSS objavio presudu, Petir za Narod.hr pojasnila: ‘Nisam izgubila spor, sud je donio nepravomoćnu odluku na koju sam se žalila’

Hrvatska seljačka stranka objavila je na Facebooku presudu Upravnog suda prema kojoj je odbačena tužba Marijane Petir za nepravedno izbacivanje iz stranke, ali nije pojasnila kako je riječ o nepravomoćnoj presudi, ni da se Petir na istu žalila.

“Budući da gospođa Marijana Petir i dalje zagađuje javni prostor lažima te blati HSS i stranačko vodstvo, dužni smo reagirati. Naime, gospođa Petir je tužila HSS i predsjednika Krešu Beljaka zbog, kako ona tvrdi, nepravednog izbacivanja iz stranke te je taj spor izgubila i mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Beljaka”, poručuje HSS.

Dodaje da unatoč presudi Petir “i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke”, zbog čega najavljuju mogući novi sudski proces.

“Ako spomenuta gospođa nastavi s nanošenjem štete HSS-u i stranačkom vodstvu, bit ćemo primorani tražiti pravnu zaštitu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske”, poručuju iz HSS-a.

Informacije oko žalbe i komentar na ovu objavu zatražili smo od Marijane Petir.

“Obzirom na konstantno iznošenje neistina od strane Kreše Beljaka i njegovog proizvoljnog tumačenja prava, potrebno je istaknuti da nisam izgubila spor na Upravnom sudu kojem sam podnijela tužbu zbog izbacivanja iz Hss-a,  već je sud donio nepravomoćnu odluku na koju sam u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek. Isto tako, napominjem kako ću i ubuduće koristiti sve redovne i izvanredne pravne lijekove u zaštiti svojih prava koja su narušena djelovanjem Kreše Beljaka i/ili stranke kojoj je trenutno isti na čelu, uključujući svakako i traženje ustavnopravne zaštite kao i zaštite pred Europskim sudom za ljudska prava”, pojasnila je Petir za Narod.hr