Published On: Ned, ožu 10th, 2013

HSP UVIJEK IMA IDIOTA VIŠE: Jurišić tvrdi da Budimirova fotelja pripada HSP-u ne Hrvatima u FBIH

”Pozicija predsjednika FBiH pripada HSP-u BiH, a ne Živku Budimiru”, rekao je za Oslobođenje predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić komentirajući Budimirovo napuštanje pravaša –  i slagao. Jurišić naime zaboravlja da ta fotelja kao i bilo koja fotelja u BIH  pripada osobi koja stekne povjerenje hrvatskog naroda, točnije njegove većine, a koje se čak i u ovako nepravednom izbornom zakonu jasno može vidjeti kroz omjer snaga u Domu naroda u kojem HSP ima tek jednog od 17 zastupnika. Danas ne čudi  što Budimir nije znao što je 1/3 ako mu dojučerašnji šef ne zna što je 1/17.  Jurišić je dodao kako ne traži da Budimir podnese ostavku na dužnost predsjednika FBiH, ali ga je pozvao da sam ponudi ostavku.
– Budući Budimir sebe smatra moralnim i poštenim političarom, on bi morao razmisliti o svom daljnjem političkom angažmanu na poziciji predsjednika FBiH, kazao je Jurišić. I ispao još jednom dvoličnjak. Naime, moral i poštenje Jurišiću nisu argumenti kada treba pojasniti 46 milijuna minusa na kraju mandata Vlade u županiji koju je skupa s Lijanovićem opelješio, a moral i poštenje također mu nisu bili bitni kada je skupa s Budimirom odlučio zaigrati na kartu bošnjačkpog nacionalizma, i za još pokoju dnevnicu u Sarajecu za radi vlastitog interesa suspendirati hrvatsko pravo na konsocijaciju, predstavničku demokraciju i demokratsko pravo da se bira i bude biran.
Iza predsjednika FBiH danas ne stoji niti jedna politička opcija kazao je Jurišić. I opet slaga. Stoji SDA. Vodeća bošnjačka nacionalna stranka koja je iznjedrila ne samo Budimira nego i Jurišića. Skupa SDP-om koji je u međuvremenu odustao od Platforme shvativši da bošnjački kolač nemože dijeliti sa SDA. Što Jurišiću ne smeta. Budući da mu SDA daje mrvice sa hrvatskog stola.
Budimir će sada uzurpirati poziciju predsjednika FBiH i pokazat će da je na prvom mjestu njegov interes, a tek potom dolazi sve ostalo, rekao je Jurišić i istaknuo kako Budimir nikad zdušno nije ni bio u HSP-u. Unatoč njegovom jako lošem rezultatu na posljednjim općim izborima, veli Jurišić, HSP je Budimira nagradio funkcijom predsjednika FBiH.
Odjedanput, Zvonko od Zagorja, zvonko za dom spremni, dvoetažni, u Zagrebu, vidi interese, vidi loše rezultate i napada čovjeka kojeg je do jučer branio kao konzistentnog a njegovo predsjednikovanje legalnim i legitimnim.
 
– Na njegovu je kampanju potrošena polovina ukupno potrošenog novca. On tada jeste ponudio ostavku u HSP-u, no mi smo ga nagradili pozicijom predsjednika FBiH. On nije ništa doprinio za razvoj stranke, nego je po medijima negativno govorio o HSP-u i meni kao predsjedniku stranke, izjavila  je hodajuća pravaška taština i politička prošlost u BH Hrvata.
Jurišić je dodao i kako će u utorak biti održana sjednica Glavnog stana HSP-a na kojoj će biti poduzete stegovne mjere i opoziv sa svih funkcija unutar stranke protiv Željka Asića i Mile Andrića.
– Njih dvojica su članovi Glavnog stana, a ove ćemo poteze povući zbog incidenta koji su nedavno napravili u Elektroprivredi HZHB, gdje su na radnom mjestu napali jednog člana Nadzornoga odbora ove kompanije. To je za nas neprihvatljivo. Očistit ćemo stranku od svih onih koji su tu zbog osobnih interesa. Ako Asić i Andrić sami ne napuste stranku, mi ćemo ih isključiti, rekao je Jurišić.
Istovremeno, Željko Asić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, za Oslobođenje je rekao kako još nije donio odluku hoće li se pridružiti stranci koju osniva Živko Budimir.
– Za HSP sam vezan na sve načine, pa i emotivno. (A interesno i financijski? )Dugi niz godina sam član stranke, međutim, u posljednjih godinu dana javili su se problemi u vođenju HSP-a. Zbog toga sam vrlo blizu donošenja odluke o napuštanju stranke.  Sa članovima svoje temeljne organizacije HSP-a u Mostaru donijet ću odluku o daljnjim koracima, kazao je Asić, istaknuvši kako politika koju vodi Budimir ima njegovu bezrezervnu podršku.
– Bez obzira na to hoću li biti u njegovoj stranci ili ne, on ima moju podršku za sve što je do sada činio. Što se tiče incidenta u Elektroprivredi HZHB, žalim što me Jurišić nakon toga nije kontaktirao i pitao me što je bilo. On je uzeo pravdu u svoje ruke bez konzultacija sa mnom, iako sam mu dugo bio jedan od prvih suradnika. To što se desilo u Elektroprivredi ne služi nikom na ponos, no nisam bio izravni sudionik tog događaja, nego je to bio moj stranački kolega, rekao je Asić.
Inače, cijela podružnica HSP-a u Ravnom istupila je iz HSP-a BiH i pristupila Budimiru. Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje HSP-a BiH Ravno, razlog istupanja je katastrofalna politika predsjednika HSP-a BiH. Isto su učinili i članovi podružnice HSP-a Novi Grad Sarajevo te Čitluk kao i najveća mostarska podružnica HSP BiH Mostar Jugozapad.