JURIŠIĆ VIŠE NIJE URAČUNLJIV? “Budimir je jamac zakonitosti i reda u FBiH”

Habibi sunitska partija  priopćila je kako daje punu potporu nelegalnom  Budimiru u borbi za očuvanje legalnosti, kao prvom čovjeku izvršne vlasti Federacije BiH i zaštiti ustavnog poretka Federacije BiH u čiju je devastaciju, kako iz Habibija navode, krenuo predsjednik SDP Zlatko Lagumdžija.

 

“Budimir svojim je nastupom i širokim konzultacijama s gotovo svim političkih čimbenicima, zaustavio narušavanje digniteta institucija Federacije BiH, te odlukama spriječio politički puč i nered u izvršnoj vlasti čije bi posljedice bile daljnji neredi i propast federalnih institucija, ali i mogućih nesagledivih posljedica po FBiH”, navodi se u priopćenju.  Ako se uzme u obzir činjenica koje su sve zakone u HSP-u javno prekršili da bi se domogli vlasti postavlja se pitanje je li potpisnik ovog priopćenja Zvonko Jurišić zapravo procvikao?

Iz HSP-a BiH napominju kako je prema Ustavu Federacije BiH, kako to i piše u članku 1. “Predsjednik Federacije predstavlja i zastupa Federaciju i šef je federalne izvršne vlasti“ te shodno tomu postupa u skladu s izvršnim ovlastima i jamac je zakonitosti u radu, ali i “sprečavanja nereda” u Federaciji BiH.

“Nije se (Budimir) svrstavao niti na čiju stranu, bilo predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije ili predsjednika SDA Sulejmana Tihića, nego je shodno ustavnim ovlaštenjima i pisanim materijalima donio odluku koja zaustavlja institucionalnu devastaciju FBiH. Žao nam je što premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, iako se kune u pravnu državu, ne želi ili neće da poštiva Ustav FBiH, posebice članak 1. koji jasno kaže da mu je Presjednik Federacije šef i da mora provoditi njegove odluke, a ne ih on ocijenjivati jesu li validne ili ne. To može samo Ustavni sud FBiH”, pojašnjavaju u HSP-u BiH u priopćenju.

U njemu se navodi kako “Hrvatska stranka prava BiH neće dopustiti političku, nacionalnu i gospodarsku devastaciju Federacije BiH, pa ni narcisoidnom i samozvanom lideru socijaldemokracije u BiH Zlatku Lagumdžiji, koji želi federalnu Vladu bez predstavnika Hrvata, što je i učinio davši instrukcije svojim ministrima i premijeru da, na posljednjoj sjednici Vlade, nastave nelegalan rad Vlade samo s ministrima SDP-a”.

“Tim činom je otkrio svoj karakter i koliko mu je do konstitutivnosti i hrvatskog naroda u BiH. Federacija BiH nije Republika Srpska i neka zaboravi na idol u liku i djelu Milorada Dodika, kojeg u zadnje vrijeme želi kopirati, jer bi mogao postati politička prošlost, ne samo u Federaciji BiH nego i u SDP-u”, navodi se u priopćenju HSP-a BiH.

more recommended stories