Published On: Čet, velj 27th, 2014

HSP BiH: Situacija u Županiji Bosansko-Podrinjskoj nikada nije bila gora

Iz Hrvatske stranke prodanih  koja se u međuvremenu prometnula u jednu od najjačih nada na bošnjačkom političkom nebu priopćeno je kako situacija u Županiji Bosansko Podrinjskoj nikada nije bila gora od utemeljenja Županije i kako se i zakonodavna i izvršna vlast ponašaju na način kao da nisu svjesni postojećega stanja. Iz Županije su im odgovorili da oni nisu županija nego kanton na što je Jurišić dodao da je stari bošnjački naziv za kanton Čitluk, što prevedeno s turskog znači županija. Goraždani su ostali paf…

“U prilog tomu idu i radnje u svezi sa zakazivanjem trideset prve sjednice Skupštine BPK Od strane kolegija Skupštine BPK-a ova sjednica je bila najavljivana kao izvanredna, a evo zakazana je kao redovita. I to taktiziranje možda i ne bi bilo previše važno da sami sadržaj, to jest točke dnevnoga reda sjednice, nisu u skladu s trenutnim stanjem u BPK-u, pa samim tim možemo zaključiti da vladajućima nije ni stalo do rješavanja nagomilanih problema. Da je situacija izvanredna otkriva i sami prijedlog dnevnoga reda 31. sjednice Skupštine BPK-a jer je kurcijalna točka usvajanje Nacrta proračuna tek na četvrtome mjestu jer su bitne neke druge točke kao što je sigurnosna situacija i imenovanje ministra unutarnjih poslova.

Ovakvim dnevnim redom vladajući praktično priznaju kako je situacija izvanredna ali to u političkom smislu ne žele verificirati i jasno se uhvatiti u koštac ne bi li se teško stanje nadišlo.

Smatramo kako ova parlamentarna većina za to nije sposobna i kako Vlada BPK-a mora podnijeti ostavku. Ovo zbog toga jer smo svjedoci da dugi niz mjeseci Vlada BPK-a nije održala sjednicu zbog nekih unutarpolitikantskih pitanja koje žele prebaciti na narod i tako im dati sasvim drugu dimenziju, a s druge strane zataškati svoju nesposobnost. Poglavito su protesti izbacili na vidjelo stanje gdje nije na vrijeme izabran ravnatelj policije jer smo bili svjedoci kako sigurnosni sustav nije mogao adekvatno funkcionirati.

Jurišić je Bosansko podrinjskom kantonu ponudio profesionalne usluge mostarskog njinje Josipa Milića i obuku sindikalista bejzbolu i karate vještinama. Pogledajte govor u skupštini bosansko podrinjskog kantona:


uskrs ephzhb